Actualitate

Realizatorul emisiunii „Anatomia Puterii” de la 10TV, Nicolae Negru a fost decorat de România cu medalia „Centenarul Marii Uniri”

Președintele României, Klaus-Werner Iohannis, a conferit, prin Decretul prezidențial nr. 244 din 29 martie 2021, medalia „Centenarul Marii Uniri” și brevetele aferente unor personalități din Republica Moldova.

În contextul acțiunilor de marcare a Zilei Europei, Ambasada României la Chișinău a organizat, în data de 12 mai 2021, o ceremonie de înmânare a distincțiilor menționate următoarelor personalități: Gheorghe Cojocaru, Vladimir Mischevca, Nicolae Negru și Ion Negrei.

Cu această ocazie ambasadorul Daniel Ioniță a declarat, printre altele:

„Ceremonia de astăzi face parte din ciclul de acțiuni organizate de Ambasadă pentru marcarea nu numai a Zilei Europei, dar și a Centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu”, precum și cu ocazia aniversării a 30 de ani de relații diplomatice între România și Republica Moldova.

Multitudinea de lucrări științifice publicate, articolele și pozițiile civice exprimate, tăria de a confrunta, cu argumente științifice pertinente, grosolanele falsuri istorice care încă mai bântuie aceste meleaguri îi recomandă pe laureații noștri ca adevărați promotori ai adevărului istoric, piloni ai păstrării fibrei identitare comune– ai istoriei și limbii române, ai patrimoniului nostru cultural. Toate acestea vorbesc de la sine despre atașamentul lor față de valorile românești, deci față de valorile europene”, a spus Daniel Ioniță.

Jurnalistul Nicolae Negru realizează o emisiune săptămânală la 10TV, numită „Anatomia Puterii”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *