Actualitate

Radu Albot a debutat victorios la Olimpiada de la Rio

El l-a învins în trei seturi (4-6, 6-4, 6-4) pe jucătorul rus Teimuraz Gabașhvili, numărul 103 mondial. Radu Albot ocupă locul 88 în clasamentul mondial. Următorul partener de întrecere va fi croatul Marin Cilic, care este situat pe locul 13 în ierarhia celor mai buni tenismeni din lume.

Alexei Sancov și Tatiana Chișcă au evoluat în concursul de natație. Ambii au ratat calificarea în semifinală. Alexei Sancov a parcurs distanța de 200 metri stil liber într-un minut și 48,85 secunde, iar Tatiana Chișca a fost cronometrată în cursa de 100 metri bras într-un minut și 11,37 secunde.

Alexei Sancov este cel mai tînăr membru al delegației sportive moldovenești. Pe 17 octombrie curent va împlini 17 ani. El are în palmares următoarele performanțe: argint la Campionatul European de juniori (200 metri, stil liber), trei medalii de aur și una de argint la Festivalul European al Tineretului.

Cel mai bun înotător moldovean este Iurie Bașcatov, medaliat cu argint la Olimpiadele de la Seul (1988) și Barcelona (1992), proba ștafetă 4×100 metri.

Astăzi va concura în turneul de judo, categoria de greutate pînă la 73 de kilograme, compatriotul Victor Scvorțov, care va reprezenta însă Emiratele Arabe Unite.

Lotul moldovean este alcătuit din 23 de sportivi. Conform experților, speranțele la obținerea unei medalii sînt legate de doi sportivi naturalizați, britanicul Aaron Cook (Taekwondo) și ucraineanul Serghei Tarnovschi (canotaj).

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *