Actualitate

R. MOLDOVA ÎNGROPATĂ ÎN DATORII / Chicu se „laudă” că ÎMPRUMUTĂ înca 200 de milioane de euro la FMI

Consiliul de Directori Executivi al Fondului Monetar Internațional (FMI) urmează să aprobe, la 17 aprilie, un credit de urgență pentru Republica Moldova. Anunțul a fost făcut, în această seară, de premierul Ion Chicu la postul de televiziune NTV Moldova.

Potrivit premierului, este vorba despre aproximativ 4 miliarde de lei (peste 200 de milioane de euro la cursul actual). Ion Chicu susține că banii vor ajunge în bugetul administrat de guvernul PSRM-PDM până la sfârșitul lunii aprilie.

Banii din ambele credite vor merge în bugetul de stat. Premierul Ion Chicu a declarat că din cauza pandemiei COVID-19 veniturile la bugetul de stat s-au înjumătățit. Până la criză, veniturile în bugetul de stat lunar se ridicau la aproximativ 4 miliarde de lei. Potrivit premierului, în aprilie, jumătate din această sumă nu va veni în buget pentru că importul a scăzut cu 50%, impozitele nu se plătesc, iar unicul venit care vine acum în buget sunt din încasările de la vamă.

Daniel Ioniţă spune adevărul despre creditul rusesc: ”Moldova va trebui să returneze în următorii 11 ani circa 40 de milioane de euro numai în dobânzi”

În timp ce Dodon așteaptă ÎMPRUMUTUL de la ruși, UE oferă 87 de milioane de euro care nu trebuie ÎNTORȘI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *