Actualitate

Putin reconstituie noul URSS – Rusia a trimis trupe în Kazahstan

 Președintele Kazahstanului, Kassîm Jomart Tokaiev a apelat miercuri, 5 ianuarie, la Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), bloc militar condus de fapt de Rusia, pentru ajutor în cazul revoltelor populare din țară, iar OTSC a decis trimiterea unui „contingent de menținere a păcii” în Kazahstan.

Miercuri, președintele Armeniei, Nikol Pașinian, a anunțat pe contul său de Facebook că OTSC a decis să vină în ajutorul autorităților din Kazahstan cu trupe de menținere a păcii, iar joi dimineață Federația Rusă a decis deja să trimită trupe. El a spus că trupele vor rămâne „pentru o perioadă limitată de timp pentru a stabiliza și normaliza situația din această țară”. Nikol Pashinyan este cel care prezidează Consiliul OTSC în 2022.

Până la acest moment nu este public numărul trupelor ruse trimise în Kazahstan. Se așteaptă că în cel mai apropiat timp și alte state membre OTSC vor trimite trupe.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „маргарита симоньян 113.7K подписчиков закреплённое сообщение смог передать редакцию это... маргарита симоньян конечно, надо помочь. обязательно надо помочь. но и некоторые условия надо поставить. 1. крым- признать. 2. кириллицу вернуть. 3.русский язык второй государственный, как в киргизии. 4. оставить в покое русские школы и не врать начальнику, что и так так. 5. выгнать антироссийские HKO. 6. внятная братская внутренняя политика, исключающая игры с нациками. ибо неча. 0161.9K21:38 1201 комментарий”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *