Eveniment

Primii care au intrat în 2017 au fost locuitorii din Insula Crăciunului şi Samoa

Recuzita ritualului din 2016 este aceeaşi dintotdeauna: muzică şi dans, îmbrăcăminte nouă, mâncare, băutură cum alta nu a mai fost peste an. Artificiile vor însoţi această pe-trecere. De la New York la Londra, din Sydney în Dubai, locuitorii Pământului numără orele până la începutul ritualului petrecerii, venirii lui 2017. Pământul şi oamenii ei petrec la ore diferite.

Kiritimati sau Insula Crăciunului este un atol de corali din Oceanul Pacific, aflat în nordul Insulelor Teraina (Liniei sau Ecuatoriale) şi parte a Republicii Kiribati. Insula este situată pe fusul orar UTC+14, astfel că este prima suprafaţă de uscat locuită care serbează noul an.

Insula Kiritimati este cel mai mare atol din lume. Suprafaţa de uscat – aproximativ 322 km². Împreună cu laguna, aproximativ 640 km². Suprafaţa insulei constituie 70% din suprafaţa de uscat a Republicii Kiribati. Joe’s Hill (Colina lui Joe), o dună de 13 m înălţime, este cel mai înalt vârf din atol.

Insula are peste 5000 locuitori, din care micronezieni, metişi şi străini, cu peste 700 de gospodării. Populaţia insulei este concentrată în patru localităţi: Ronton sau London, Tabwakea sau Tabakea, Banana şi Poland.

Ultimele care vor spune "La mulţi ani, 2017!" vor fi insulele Howland si Baker, la 26 de ore după cei din Kiribati, după cum se arată în harta de mai jos, publicată de straitstimes.com.

Aici puteţi urmări în timp real cum trec secundele până la venirea Anului Nou. 

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *