Ultima oră

Preview la cum ar arăta lumea dominată de comunism. Mediafax şterge un articol care deranja China

Agenţia de presă Mediafax a şters de pe site-ul său un articol în care ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman, critică dur Huawei, arătând că gigantul chinez care ar vrea să implementeze tehnologia 5G în România este un instrument pe care partidul comunist chinez îl foloseşte pentru a spiona şi a-şi spori puterea.

Articolul avea la bază o opinie a ambasadorului SUA, intitulată "Huawei merge în direcţia greşită – corupţie, crimă, comunism". Cei de la Mediafax i-au dat, potrivit linkului, un titlu care diluează gravitatea acuzaţiilor aduse gigantului chinez care ar vrea să implementeze şi la noi reţele 5G. Ulterior, articolul a dispărut. La încercarea de a-l accesa apare mesajul: "Eroare 404 – Pagina nu a fost găsită".

Voci din presă şi analişti au opinat, pe Facebook, că acest lucru s-a întâmplat la presiunea Chinei.

"La presiunile Chinei, Mediafax a şters mesajul ambasadorului SUA despre 5G şi Huawei. E fără precedent ce avem aici dar e şi un preview la cum ar arăta o lume dominată de comunişti", scrie, pe Facebook, George Ripa.

Reamintim că ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a avertizat, într-o opinie transmisă presei, că Huawei a lansat o masivă campanie de dezinformare, în care încearcă să se prezinte drept victimă.

Mai exact, Zuckerman face referire la campania mediatică declanşată de compania chineză după ce SUA a acuzat, în repetate rânduri, că gigantul chinez nu este potrivit să implementeze 5G în ţări democratice. În România, contra-ofensiva Huawei care plăteşte reclame peste reclame, advertoriale şi contractează interviuri în presă a căpătat o amploare extrem de mare după ce preşedintele Iohannis a confirmat faptul că statul român lucrează pe o legislaţie specială pentru a preveni intrarea pe piaţa 5G a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni.

Huawei nu este însă o victimă, subliniază Zuckerman, ci agresorul, un instrument pe care Partidul Comunist Chinez îl foloseşte pentru a spiona şi fura. În opinia ambasadorului SUA, China comunistă, la fel ca şi comuniştii care au controlat România anterior, vor să controleze poporul român şi România cu orice preţ pentru câştigul personal.

"Vor face acest lucru cu orice preţ – spionează, fură, mint şi dau mită cu acest scop. Huawei România este doar un instrument din manualul de lucru al comuniştilor chinezi. Au şi alţi actori finanţaţi de stat, precum Institutele Confucius şi companii care încearcă să atingă acelaşi obiectiv", susţine Zuckerman.

https://epochtimes-romania.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *