Ultima oră

Presedintele Bakiev, alungat cu pietre

Gardienii sefului statului au tras focuri de avertisment in aer, l-au ajutat pe Bakiev sa se urce in masina si au plecat. Presedintele s-ar fi intors in orasul sau natal, Jalal-Abad, conform NewsIn.

Bakiev a refuzat sa renunte la putere in fata guvernului interimar, condus de Roza Otunbaieva, daca nu i se garanteaza siguranta si daca el si rudele sale nu vor fi aministiate. Otunbaieva nu a exclus posibilitatea ca seful statului sa fie urmarit in justitie pentru revoltele soldate cu 80 de morti si sute de raniti.

Miercuri, guvernul interimar a sugerat ca ar putea fi gasita o solutie negociata la conflict, dar a refuzat sa exclude urmariri penale.

Joi, Otunbaieva a reiterat ca noul guvern nu a acceptat niciuna dintre cererile lui Bakiev, cu exceptia garantiilor privind securitatea personala. De asemenea, ea a precizat ca noile autoritati nu poarta negocieri directe cu presedintele, dar ca toate organizatiile internationale prezente in Kirgizstan ii cer acestuia sa asculte vocea ratiunii.

La randul sau, vicepremierul kirghiz Temir Sariev a declarat ca guvernul interimar nu va permite noi varsari de sange sau un razboi civil. "Nu va fi razboi civil in Kirgizstan", a spus el, dand asigurari ca au fost trimise forte de ordine in sudul tarii, unde s-a refugiat Bakiev, pentru a tine situatia sub control.

"Fortele de ordine nu vor trage in civili, nu va mai fi varsare de sange", a dat asigurari Sariev, precizand ca majoritatea locuitorilor din sud nu il sustin pe Bakiev.

Sursa: 9am

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *