Actualitate

PRESA trebuie să fie INDEPENDENTĂ de stat şi de influenţa politică

Ideile au fost expuse în cadrul conferinţei anuale „Accesul la informaţie şi transparenţa în procesul decizional: legislaţie, realitate, perspective”, ediţia X, scrie IPN.

Prezent la eveniment, ambasadorul SUA în Republica Moldova William Moser a spus că rolul jurnalistului într-o democraţie sănătoasă nu poate fi supraapreciat, iar pentru ca presa să-şi facă bine meseria, trebuie să fie independentă de stat şi de influenţa politică excesivă. Orice ţară trebuie să fie foarte atentă atunci când este vorba despre restricţii de orice fel în mass media, care restricţionează dreptul fundamental la informare.

Potrivit ambasadorului, actualmente în Republica Moldova există anumite probleme care îl preocupă, în special concentrarea mass media în mai puţine mâini şi lipsa transparenţei privind finanţarea acesteia. Uneori vedem şi cazuri de suprimare a punctelor de vedere, ceea ce SUA condamnă cu vehemenţă, a spus ambasadorul.

Jurnalista Lilia Zaharia, de la Asociaţia Presei Independente, a spus că pe lângă rolul de a informa, jurnalistul este obligat să respecte şi viaţa privată. De aceea informaţia oferită publicului trebuie să fie obiectivă şi corectă, a spus jurnalista.

TIMPUL.MD via IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *