Tendințe

Premiile „Globul de Aur”, între apariţii glamour şi decepţii

Puţină statistică

În cele 70 de ediţii, Premiile „Globul de Aur” înseamnă: opt premii pentru Meryl Streep – cele mai multe premii câştigate la categoriile din competiţie. Actriţa deţine şi recordul pentru cele mai multe nominalizări – 27. Dacă luăm în calcul premiile onorifice pentru întreaga carieră, atunci Barbra Streisand conduce cu nouă premii. Jack Nicholson, Angela Lansbury şi Alan Alda au acasă câte şase premii fiecare. Ei sunt urmaţi, cu câte cinci victorii, de Rosalind Russel, Sophia Loren şi Jessica Lange.

Premii cu scandal

Cele mai mari scandaluri legate de Premiile „Globul de Aur” sunt legate de modalitatea alegerii câştigătorilor. În 1968, Comisia Federală de Comunicaţii a pretins că show-ul „a indus în eroare publicul în ce priveşte determinarea câştigătorilor” (în cazul când un câştigător nu era prezent în seara premiilor, atunci se alegea alt nume). Un scandal mai recent, în 2011, a vizat filmul „The Tourist” (cu Angelina Jolie şi Johnny Depp). Filmul a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun film de comedie sau musical”, în ciuda criticilor proaste pe care le-a primit. Indignarea a apărut când s-a aflat că distribuitorul filmului, Sony, a mituit votanţii „Globurilor” cu o excursie plătită la Las Vegas, care a culminat cu un concert susţinut de Cher.

Premiile covorului roşu

Înainte de aflarea câştigătorilor „Globului de Aur”, criticii de modă au dat „premii” celor mai bune alegeri vestimentare pe covorul roşu. Să fim sinceri, anume acest moment face să curgă cerneala în presă.

În acest an, se pare că stiliştii vedetelor au avut un singur cuvânt cheie – „bustiera”, care a fost aleasă de majoritatea actriţelor. Jennifer Lawrence în Dior Haute Couture şi Zooey Deschanel în Oscar de la Renta au optat pentru nuanţe de roşu. Aceeaşi culoare i-a purtat noroc şi actriţei Claire Danes, care a plecat acasă cu premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film TV. Vedeta a fost o apariţie îndelung aplaudată, mai ales că a arătat impecabil în rochia Versace, la doar o lună de la naşterea fiului său.


Jennifer Lawrence

„Bustiera” a fost şi alegerea actriţelor Megan Fox (în Dolce & Gabbana), Amy Adams (Marchesa), Hayden Panettiere (Roberto Cavalli), care au optat pentru ţinute în nuanţe nude. Iar Jessica Alba şi-a asortat rochia de culoarea piersicii, semnată de Oscar de la Renta, cu o superbă coafură în stilul anilor ’30.


Mefan Fox


Amy Adams

Anne Hathaway, care a primit „Globul de Aur” pentru rolul său din musicalul „Mizerabilii”, a fost o apariţie delicată în deux-pieces-ul alb de la Chanel. Potrivit zvonurilor, actriţa a ales un deux-piece, deoarece este însărcinată. Actriţa Michelle Dockery, din serialul de epocă „Downton Abbey” a pariat şi ea pe alb, dar şi pe simplitatea eleganţei britanice. Unii critici de modă i-au „oferit” premiul neoficial pentru cea mai bună ţinută de pe covorul roşu.


Anne Hathaway

Alături de alb, la „Globurile de Aur”, a strălucit şi negrul, mai ales că a fost ales de cele mai bune actriţe – Kate Hudson, Nicole Kidman, Julianne Moore şi doamna Hollywoodului, Helen Mirren, care a eclipsat mai tinerele sale colege. Negrul a arătat perfect şi pe formele voluptoase ale interpretei Adele, care a câştigat premiul pentru cea mai bună piesă.

Decepţiile covorului roşu

O mare dezamăgire a provocat ţinuta purtată de Jessica Chastain. Ea a ales o rochie în nuanţa valurilor mării, semnată de Calvin Klein, dar decolteul prea larg, ce părea ca două buzunare largi, i-a adus un mare „NU” întregii apariţii. Actriţele Halle Berry şi Eva Longoria se pare că au rămas fixate în anul 2012, în episodul „cu piciorul la vedere a la Angelina Jolie”. Mai mult, imprimeul şi culoarea rochiei purtate de Halle Berry se potriveau mai bine unei petreceri de pe plajă.


Jessica Chastain


Eva Longoria


Halle Berry

Spectacolul ţinutelor glamour de pe covorul roşu va continua în februarie, cu o nouă ediţie a Premiilor Oscar.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *