Ultima oră

Premieră în Senatul României: senatorul Voicu va fi arestat

Senatul a dat incuviintarea arestarii preventive a Senatorului Catalin Voicu, cu 70 de voturi pentru si 40 impotriva si 2 voturi anulate. Astfel, cererea Senatorului de a fi judecat in liberatate nu a fost indeplinita.

Votul se va concretiza printr-o hotarare semnata de Mircea Geoana si urmeaza a fi publicata in Monitorul Oficial.

Senatorului ii va fi ridicata imunitatea parlamentara, iar acesta urmeaza sa fie inchis, la cererea DNA.

Din totalul de 137 de senatori, au fost exprimate 112 voturi, dintre care 70 "pentru", 40 "impotriva", in timp ce doua voturi au fost anulate.

"Ca urmare a faptului ca in urma votului exprimat a fost intrunit votul majoritatii senatorilor, in conformitate cu dispozitiile articolului 72, alineat 2 din Constitutie, ale articolului 94 din Legea privind statutul senatorilor si deputatilor, precum si ale articolului 173 din Regulamentul Senatului, Senatul incuviinteaza solicitarea transmisa Ministerului Justitiei privind cererea Parchetului General de pe langa ICCJ, DNA, de arestare preventiva a inculpatului Catalin Voicu, in dosarul 310/P/2009, senator in Parlamentul Romaniei", a prezentat Constantin Dumitru (PD-L), chestorul Senatului.

Conform procedurii, avizul dat de Senat va fi trimis ministrului Justitiei, apoi va ajunge la procurorul general, care il va trimite, mai departe, la Directia Nationala Anticoruptie. Procurorii DNA vor decide, dupa ce primesc avizul, ce solutie dau in acest caz. Directia Nationala Anticoruptie poate sa emita ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand ca apoi sa ceara instantei arestarea preventiva. O alta varianta este ca DNA sa ceara direct Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea preventiva a senatorului Catalin Voicu. Ultima solutie, cel mai putin probabila, este ca DNA sa nu mai solicite deloc arestarea preventiva a lui Voicu.

Sursa: 9am

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *