Actualitate

Pompierii: Centrul comercial de pe strada Ismail a luat foc din cauza nerespectării regulilor de apărare împotriva incendiilor

Anunţul a fost făcut de către şeful-adjunct al Direcţiei situaţii excepţionale a capitalei, Liviu Merzâncu, în cadrul şedinţei operative de luni de la Primărie.

Liviu Merzâncu a menţionat că la primul etaj al centrului comercial în care s-a produs incendiul, era instalată o grilă, unde se preparau bucate din carne. Potrivit lui, aceasta a fost instalată fără ca proprietarii să coordoneze cu autorităţile. Incendiul ar fi izbucnit de la o scânteie, de la care, ulterior, a luat foc grăsimea depusă pe sistemul de ventilare, care era folosit drept canal pentru evacuarea fumului.

Şeful-adjunct al direcţiei a declarat că flacăra s-a răspândit cu repeziciune, iar ca rezultat a fost afectat exteriorul clădirii, dar şi o suprafaţă de circa 70 de metri pătraţi din căptuşeala acoperişului. Adjunctul direcţiei a mai spus că, deşi clădirea era dotată cu sistem de semnalizare a incendiului, acesta nu a funcţionat.

Potrivit autorităţilor, încăperea în care s-a produs incendiul era închiriată de un cetăţean de origine turcă, iar în local se prepara mâncare tradiţională turcească. Dacă se va dovedi, că acesta este vinovat de izbucnirea incendiului, bărbatul va trebui să restabilească pagubele produse şi localurilor din vecinătate.

Autorizaţia obţinută de agentul economic urmează a fi suspendată, iar încăperea şi condiţiile de activitatea vor fi supuse verificărilor. Localul îşi va putea relua activitatea, doar după ce administratorul va primi autorizaţie de la pompieri. Autorităţile mai menţionează că ultima dată, localul în care s-a produs incendiul a fost verificat în anul 2014. Atunci nu au fost sesizate careva încălcări. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *