Media

Plahotniuc a retras licenţa TVR1, spune un fost „instrument” în acest caz

Răzvan Paveliu a declarat miercuri, 18 august, în cadrul unei conferinţe de presă că Vlad Plaotniuc l-a îndemnat să participe la concursul anunţat de Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) şi l-a asigurat că licenţa TVR1 va fi retrasă în favoarea 2 Plus. „Astfel, am devenit martorul preluării licenţei TVR1, dar şi un instrument în acest caz. Plahotniuc mi-a spus că vor fi investiţii uriaşe în 2 Plus, dar nu s-a făcut nicio investiţie până astăzi”, a declarat Paveliu.

Fostul director al 2 Plus mai spune că este mirat de lipsa unei anchete în cazul TVR1 şi că aude doar declaraţii politice la acest subiect. Potrivit lui, licenţa TVR1 a fost retrasă pe cale de raiderism, pentru că au fost invocate nişte motive de neachitare a datoriilor curente. „Toate aceste cazuri ajung la CEDO, iar oamenii sunt nevoiţi să plătească de pe urma unor asemenea acţiuni”, a mai declarat Răzvan Paveliu.

„Vreau să fiu martor într-o anchetă care încă nu a început. Am văzut cum Gheorghe Gorincioi (preşedintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului – n.r.) şi alţi membri ai CCA veneau la Plahotniuc, am martori reali din Republica Moldova şi de la Bucureşti”, a mai spus Paveliu.

Răzvan Paveliu a participat la conferinţa de presă alături de fostul consilier prezidenţial Sergiu Mocanu, care susţine că a pornit o campanie „anti-mafie” împotriva omului de afaceri Vlad Plahotniuc. La conferinţă au participat şi doi acţionari ai hotelului Chişinău, care spun că au fost delapidaţi de proprietate de către nişte afacerişti, printre care figuează şi Plahotniuc. Avocatul Dorel Ţurcan a declarat la aceeaşi conferinţă că într-o ţară civilizată autorităţile de stat, vizate într-un conflict, îşi dau demisia, până la clarificarea cauzei, iar în Republica Moldova nicio instituţie nu s-a autosesizat.

După ce acum o săptămână Sergiu Mocanu a mai ieşit în faţa presei cu alţi martori care spuneau că au pierdut afacerile din cauza lui Vlad Plahotniuc, acesta din urmă l-a acţionat în judecată nu doar pe Sergiu Mocanu, dar şi pe oamenii de afaceri Victor Ţopa şi Viorel Ţopa, pe motiv că i-au lezat onoarea, demnitatea şi reputaţia profesională când i-au adus învinuiri în public privind deposedarea de acţiuni la Victoriabank.

Info-Pim NEO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *