Carte

Petru Dudnic încă nu are o carte editată cu grafie latină

La manifestare au participat scriitori, ziarişti, cititori, soţia regretatului poet, Liuba Dudnic. Moderatorul evenimentului a fost criticul literar Ion Ciocanu. El a subliniat, între altele, faptul că, în afară de poet, Petru Dudnic a fost un foarte bun publicist. Din păcate, a constatat vorbitorul, el încă nu are o carte editată cu grafie latină, cu toate că a fost pregătită pentru colecţia „Orfica” a Editurii „Hyperion”.

Una din trăsăturile esenţiale ale poeziei lui Petru Dudnic este sinceritatea prin care îşi exprimă trăirile, a spus scriitorul Vlad Zbârciog, menţionând în acest sens volumul de versuri „Nerv”. În acelaşi timp, criticul literar Vitalie Răileanu a fost de părere că poezia lui Petru Dudnic corespunde unei sintaxe a imaginii. El a regretat faptul că poezia sa nu este inclusă în programa de studii în şcoală.

Au mai luat cuvântul scriitorii Arcadie Suceveanu, Gheorghe Ciocoi, Nicolae Rusu, vecina regretatului poet, Ludmila Stepan, precum şi soţia lui, Liuba Dudnic.

Născut pe 10 iunie 1941 în satul Iacobstal (azi, Lazo), judeţul Tighina, Petru Dudnic s-a stins prematur din viaţă, pe 6 noiembrie 1984, la vârsta de numai 43 de ani. A scos de sub tipar volumele de versuri „Răvaşe din zbucium”, „Infinitul aproape”, „Revărsarea culorilor”, „Se-ntorcea la vatră tata”, „Văzduh din suflet”, precum şi cărţile de publicistică „Lumina palmelor tale”, „Cu numele tău pe buze”, „Planeta frăţiei” ş.a.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *