Actualitate

Peste 1000 de locuri de muncă vacante sunt oferite la Tîrgul de Cariere de la Chişinău

Solicitat de agenţie, organizatorul evenimentului şi managerul de proiect al agenţiei „Fapte”, Eugeniu Gîrla, a spus că tîrgul reuneşte 40 de companii şi organizaţii. „Evenimentul se adresează tuturor persoanelor, dar în mod special tinerilor cu studii superioare sau în curs de finalizare a studiilor, cu sau fără experienţă profesională. Locurile de muncă acoperă o gamă largă de domenii, cum ar fi ingineria, noile tehnologii, internet, digital, bănci, audit, vînzări, call center şi relaţii cu clienţii. Persoanele pot veni cu CV-urile pregătite, sau îl pot completa chiar aici, discută cu reprezentanţii companiei despre oferte şi dacă sînt interesanţi lasă CV-ul pentru ca ulterior să fie contactaţi", a menţionat Gîrla.

Majoritatea angajatorilor sînt din R. Moldova, totodată la tîrg au fost prezente şi companii internaţionale care au sedii în ţara noastră, cele mai multe fiind din România.

Specialistul principal al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Alina Gorschi, a relatat pentru MOLDPRES că „baza de date a instituției are în prezent peste nouă mii de locuri de muncă vacante, cu salarii începînd de la 1 200 de lei pentru uşieri şi pînă la 10 000 de lei pentru manageri cu experienţă, care sînt cunoscători ai limbii române, engleze, ruse şi germane. Totodată, aproximativ 73 la sută din posturile vacante sînt pentru muncitorii necalificaţi”, a afirmat Gorschi.

Tîrgul de Cariere este un proiect demarat în 2006, organizat în fiecare primăvară şi toamnă la Chişinău. În anul curent el a ajuns la cea de-a zecea ediţie.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *