DIVERSE

Performanţă istorică a “Furiei roşii”

În finală, Spania va întâlni duminică formaţia Olandei, în vreme ce Germania va juca pentru locul trei cu Uruguay, sâmbătă. Va fi pentru prima oară când o echipă din Europa câştigă competiţia în afara Bătrânului Continent. Nici Olanda, nici Spania nu au câştigat Cupa Mondială până acum, batavii jucând două finale, în 1974 şi 1978.

Cu binecunoscutul joc de pase, spaniolii au controlat teritorial partida din start, procentajul posesiei lor scăzând uşor cu trecerea timpului, până la 57% la pauză. Ocaziile de gol au fost puţine, pentru că ambele formaţii s-au blocat foarte bine, iar culoarele spre poartă au apărut destul de rar.

Spania a deschis scorul după un corner al lui Xavi, fundaşul Puyol înălţându-se formidabil peste apărarea germană şi marcând cu capul: 0-1 (73). Jocul a basculat, germanii presând cu toate forţele, iar spaniolii apărându-se supraaglomerat. Pe o contră, Pedro a fost la un pas de a închide meciul, dar a pierdut balonul în careul german, deşi a avut o situaţie de doi la unu cu Friedrich, cu opt minute până la final.

O victorie meritată pentru iberici, care au început turneul sud-african cu stângul, eşec cu Elveţia (0-1).

În debutul meciului, un spectator a pătruns pe teren, dar a fost îndepărtat în numai câteva secunde de forţele de ordine, acesta fiind primul incident de acest gen în turneul sud-african.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *