Actualitate

Pentru ce le trebuie 300 de milioane?

Uriasul candelabru din cladirea Presedintiei, pe care Voronin l-a cumparat in vara secetoasa a anului 2007 cu 4,5 milioane lei, nici nu a fost atins de „manifestantii” care au patruns la 7 aprilie in edificiu. Declaratiile provocatorilor, precum ca ar fi intrat in biroul lui Voronin nu sunt decat aberatii. Ei, probabil, au urmarit incitarea multimii ca aceasta sa devasteze ulterior cladirea Parlamentului. Realmente, la Presedintie a fost afectat doar primul nivel.

Daca edificiul Parlamentului este curatat de 20 de firme de constructii, la Presedintie nu lucreaza niciuna. Angajatii institutiei au inceput restaurarea parterului, fara a fi efectuata procedura de achizitii publice, dupa cum prevede legislatia. De fapt, muncitorii n-au prea mare bataie de cap, deoarece spectacolul din Palatul prezidential s-a soldat cu pierderi minore.
Sursele noastre din cadrul Presedintiei ne-au spus ca aici a fost distrus doar primul nivel, iar sticlele cu vin, drapelele si catedra, pe care provocatorii le-au scos afara, declarand ca sunt achizitii din biroul lui Voronin, au fost scoase din ospataria Palatului si, respectiv, din alte birouri de la parter. Acest lucru se vede si din fotografia alaturata, realizata ieri, in care se observa ca celelalte etaje ale cladirii arata ca noi. Candelabrul de 4,5 milioane de lei, care atarna de la etajul trei al cladirii, putea fi lesne distrus cu cateva pietre, insa a ramas neatins. Iar la usa biroului sefului statului, „vandalii” nici nu au ajuns. Potrivit acelorasi surse, cei care au patruns in cladire au dat foc doar birourilor dinspre bd. Stefan cel Mare si Sfant, ceea ce demonstreaza acelasi lucru – a fost o provocare evidenta. Cu atat mai mult ca in Palat au patruns doar manifestanti alesi, ceea ce se vede dintr-o inregistrare video, unde unul dintre provocatori, Ion Galatchi (cel care a arborat steagurile UE pe cele doua edificii), intrand pe fereastra Presedintiei, se intoarce catre multime si striga: „Nimeni nu intra aici, gata! Aici nu intra nimeni, gata! Protestam, dar aici nu intra nimeni! Gata! Jos comunistii!”.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *