Finanţe

Pavel Filip: Un acord cu FMI înseamnă reîntoarcerea încrederii partenerilor străini în Moldova

Declaraţia aparţine premierului Pavel Filip şi a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu directorul executiv al FMI, Menno Snel, care a avut loc miercuri, 1 iunie. În cadrul discuţiilor, prim-ministrul a reiterat hotărârea fermă a Guvernului de a avea un nou acord cu FMI.

Potrivit unui comunicat de presă remis de executiv, premierul a menţionat că Acordul cu FMI este foarte important pentru Republica Moldova, deoarece va debloca şi alte finanţări din exterior şi va consolida relaţiile dintre Moldova şi partenerii de dezvoltare. În context, Pavel Filip a declarat că pachetul legislativ privind consolidarea reglementării şi independenţei Băncii Naţionale a Moldovei şi Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare este promovat. Premierul a mai spus că acesta va fi implementat în paralel cu reformarea justiţiei şi cu aplicarea măsurilor anticorupţie şi de susţinere a mediului de afaceri.

Directorul executiv al FMI a salutat reformele promovate de Guvern în domeniul bancar, eforturile de reformare a justiţiei şi măsurile anticorupţie, exprimându-şi încrederea că aceste pachete de legi vor fi adoptate în cel mai scurt timp.

De asemenea, Menno Snel a menţionat că programul cu FMI asigură nu doar acces la asistenţă financiară, dar reprezintă şi o platformă bună pentru promovarea reformelor.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *