Actualitate

Pare a fi la locul ei. Despre Silvia Radu e vorba

Fostul primar a încercat să facă ordine, dar i-a lipsit curajul de a rupe stereotipurile și de a realiza proiecte viabile. Timp de zece ani, locuitorii capitalei au așteptat ca parcurile să nu fie periculoase, străzile să fie iluminate (nu doar drumul de la Porțile Orașului spre Aeroport!) și fără gropi, dar… vorba ceea: „A visa nu este interzis”. Am visat și am ajuns tot acolo.

Primăria, pe moment, e condusă de un primar interimar, Silvia Radu. Cum a ajuns ea în această funcție, legal sau ilegal, corect sau incorect, pe cetățeanul simplu nu-l interesează. Important e să facă ordine în urbe. Pe ea mulți o privesc chiorâș, unii zic că ar fi o impostoare, dar mie, trebuie să recunosc, îmi place, de la o zi la alta, ceea ce face. A făcut puțină ordine în spitalele din municipiu, mai ales dacă e adevărat cazul lui Mihai Moldovanu, șeful Direcției sănătate, care e strigător la cer… Să fim de acord că petrecerea într-un spital e ca și balul în timpul ciumei. Dacă e așa cum spune ea, un asemenea medic chiar n-are ce căuta în sistemul de sănătate.

În afară de aceasta, la fiecare ședință a Primăriei, curajoasa primăriță interimară, face replici tăioase exact când e cazul și le adresează anume cui trebuie. Unii o respectă (cred), alții zâmbesc cu subînțelesuri… Cine știe cât va mai rezista, dar, cel puțin, pare a fi la locul ei și devine din ce în ce mai simpatică. A reacționat adecvat și când au avut loc niște arestări la Direcția construcții. Replica a fost pe potrivă: „Organele de drept să-și facă lucrul. Dacă sunt vinovați, să răspundă!”.

De asemenea, a impresionat întâlnirea de la București a Silviei Radu cu primarul Gabriela Firea. Ea nu s-a plimbat acolo prin restaurante, ci a încheiat câteva contracte importante, inclusiv în privința reparației Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, care a ajuns într-o stare deplorabilă. Sper să realizeze acest contract, pentru ca liceul să-și poată continua activitatea în condiții normale.

Silvia Radu îmi inspiră încredere și, dacă ar fi să-i dau votul meu pentru mandatul de primar, n-aș ezita. Pentru că, deși uneori, din cauza emoțiilor, cu greu găsește cuvinte pentru a riposta, oricum nu cedează în fața celor care n-o înțeleg și n-o acceptă.

Nu știm încă dacă va candida la funcția de primar general la alegerile viitoare. Dar dacă va distruge cuiburile de corupție din Primărie, va optimiza unele direcții, va continua vechiul proiect privind evacuarea gheretelor din parcuri și alte locuri publice, va asigura tinerii specialiști cu locuri de trai, va crea condiții bune în instituțiile medicale și cele de învățământ, atunci chiar va merita admirația noastră. Nu-i nici mult, nici puțin, dar e necesar să taci și să faci, nu doar să vorbești frumos fără a mișca un deget. Eu aș vota-o pe Silvia Radu și pentru că e o femeie cultă, cunoaște limbi străine, are studii juridice și experiență în management, și este o Doamnă la locul ei.

P.S. Despre „Abecedarul” pe care niște tineri l-au dăruit Silviei Radu, pot spune, în calitate de profesor, că aceștia mai bine ar da dovadă de cultură lingvistică, fiindcă vorbesc ca vai de ei. Să vorbim corect românește este o datorie onorabilă a tuturor dintre noi, nu doar a primăriței interimare.

Alexandra Tănase

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *