Ultima oră

O’Sullivan – Selby este marea finală a Mondialului de snooker din acest an. Ronnie n-a pierdut nicio finală în carieră la Crucible

”Aş minţi dacă aş spune că nu sunt obosit”, este declaraţia pe care Mark Selby a dat-o la finalul semifinalei cu Neil Robertson, pe care englezul din Leicester a câştigat-o cu 17-15, după 17 ore epuizante de snooker de cea mai înaltă calitate. A fost un meci extrem de echilibrat, pe care Selby l-a condus însă încă după prima sesiune. Englezul a avut 5-3 şi 9-7, însă sesiunea finală a plecat de la scorul de 12-12. Robertson a făcut repede 13-12, doar că Selby, aflat într-una dintre cele mai bune forme ale carierei, a câştigat patru din următoarele cinci jocuri, pentru a se distanţa la 16-14.

Robertson, care a devenit la Crucible primul jucător cu 100 de break-uri de peste 100 de puncte într-un singur sezon, a redus handicapul cu un break de 108 puncte, însă Selby nu s-a lăsat descurajat şi a fructificat ultima "minge de meci", cu un break de 74 de puncte, eliminându-l pe capul de serie numărul 2, Robertson. Este a doua finală la Crucible din cariera lui Selby, după cea din 2007, pe care a pierdut-o cu 18-13, după ce a fost condus cu 11-4 încă din prima sesiune. ”Aş minţi să spun că nu am emoţii, probabil că adrenalina mă va ţine treaz toată noaptea. Ronnie O’Sullivan e un jucător excelent, e un geniu, dar nu mi-e frică de el”, a spus Selby înaintea finalei cu O’Sullivan, care va începe duminică, de la ora 16:00. Ronnie nu a pierdut niciuna dintre cele cinci finale jucate şi are şansa să câştige al treilea titlu mondial consecutiv şi al şaselea din carieră.
 
prosport.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *