IT&C

Operatorii de telefonie mobila nu au fost afectati de criza financiara

O reuniune de nivel mondial a operatorilor de telefonie mobila „Mobile World Congress” s-a desfasurat la Barcelona (Spania). La for au participat reprezentanti de la circa 1200 de companii din domeniul comunicatiilor mobile, furnizori de echipamente si solutii, inclusiv 24 de operatori de telefonie mobila, serviciile carora sunt accesate de peste 3 miliarde de utilizatori, precum si 85 de delegatii ce au reprezentat administratiile nationale din domeniul comunicatiilor si tehnologiei informatiei.

Subiectele centrale ale discutiilor s-au axat pe nivelul actual de dezvoltare a telefoniei mobile si contributia sa la cresterea economica, a calitatii vietii si serviciilor; perspectivele de dezvoltare a ramurii in epoca convergentei – in mod special dictata de fenomenul de migrare a Internetului, televiziunii digitale si noilor forme de plata la distanta spre telefonia mobila, noile tehnologii si servicii in domeniu, strategiile si politicile de dezvoltare ulterioara a sectorului de comunicatii mobile, posibilitatile de extindere a cooperarii dintre administratii si operatori.

Delegatia Ministerului Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor, condusa de viceministra Mihaela Iacob, a avut drept obiectiv participarea la dimensiunea ministeriala a Congresului, careia i s-a acordat in acest an o semnificatie deosebita, datorita evolutiilor de pe piata comunicatiilor mobile, migratiei Internetului catre telefonia mobila si perspectivele de diversificare a serviciilor electronice prin intermediul terminalelor mobile.

Atat oficialitatile, cat si reprezentantii business-ului au remarcat faptul ca doar sectorul comunicatiilor si tehnologiei informatiei a evitat efectele crizei economice mondiale, inregistrand in 2009 o crestere semnificativa. Mai mult ca atat, a fost remarcat ca tendinta generala pentru urmatorii ani consta in faptul ca traficul in domeniul mobil va creste vertiginos. Astfel, tot traficul anului 2008 va echivala cu traficul pe o luna in 2014.

Ideea centrala a reuniunilor la nivel guvernamental a fost legata de faptul, ca ministerele de ramura trebuie sa fie la nivel national promotorii dezvoltarii ramurii tehnologiilor informationale si avocati ai noilor aplicatii in diverse domenii, in mod special in ceea ce tine de afaceri, educatie, medicina si ocrotirea mediului.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *