Actualitate

Omul săptămânii: Corneliu Rusnac, JURNALIST

În perioada 1988-1990, a studiat la Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din R. Moldova. În 1990-1994, în primul val al trecerii tinerilor la studii în România, Corneliu și-a continuat studiile la Facultatea de Istorie şi Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, România. Întors acasă, în anii 1994-1995, a făcut şi Facultatea de Drept a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova.

Studiile și cunoștințele acumulate sunt repere intelectuale pe care le aplică în activitatea de jurnalist. În anii 1997-1998, este reporter şi redactor de ştiri la ziarul „Flux”. Mai târziu a fost moderator al emisiunii politice „Punct pe i” de la studioul „Catalan TV”. În aceeași perioadă, este producător al unei serii de emisiuni TV privind respectarea drepturilor omului în R. Moldova, realizate la aceeași televiziune, în cadrul unui proiect al Comitetului Helsinki din R. Moldova. Este și reporter, iar, din 1999, redactor la Agenţia de Ştiri BASA-press. În aprilie-august 2001, este corespondent al postului de radio Europa FM (România). Din mai 2004 până în august 2008 a activat ca reporter la BBC Chişinău. Din august 2008 până în ianuarie 2012 a fost redactor la buletinul de sinteze şi analize Imedia. Din august 2004 până în prezent este corespondent al Associated Press la Chişinău, iar din ianuarie 2012 până astăzi este editor și redactor-șef la Radio Chișinău (biroul Radio România în R. Moldova).

Fiind prezent în presă de mai mult de două decenii, Corneliu a reușit să abordeze şi să sintetizeze probleme importante și necesare societății civice. În 2014, a fost desemnat printre cei zece cei mai buni jurnalişti ai anului în R. Moldova.

Referitor la situația actuală din R. Moldova, Corneliu Rusnac consideră: „Ceea ce vreau să remarc eu este că avem un vid mare, un gol pe dreapta care nu este încă înlocuit de nici o forță nouă și atât timp cât nu va exista un partid nou, sau poate mai multe forțe de dreapta, care să atragă voturile risipite ale simpatizanților decepționați și de PLDM și de PL, care sunt în scădere pronunțată, atât timp vectorul proeuropean va fi amenințat.”

Ieri, 12 aprilie, Corneliu și-a sărbătorit ziua de naștere. Cu această frumoasă ocazie, echipa TIMPUL îi dorește succes înzecit în tot ceea ce face și multă bucurie de la toți cei apropiați.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *