Ultima oră

OMS: Cercetările pentru descoperirea unui vaccin anti-Covid-19 ”au accelerat cu o viteză incredibilă”

Cercetările pentru dezvoltarea vaccinurilor și tratamentelor pentru combaterea coronavirusului au „accelerat cu o viteză incredibilă”, a declarat luni directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a spus că peste 70 de țări s-au alăturat procesului OMS pentru a accelera cercetarea cu privire la tratamente eficiente și că „aproximativ 20 de instituții și companii se întrec pentru a dezvolta un vaccin”, scrie CNBC.

„Genomul viral a fost cartografiat la începutul lunii ianuarie și împărtășit la nivel mondial, ceea ce a permis dezvoltarea testelor și începerea cercetării privind vaccinul”, a spus Tedros în cadrul unei conferințe de presă la sediul OMS din Geneva.

Dr. Mike Ryan, directorul executiv al OMS pentru situații de urgență, a declarat că un studiu aflat în derulare va concluziona dacă există dovezi că administrarea de doze mai mici de medicamente precum hidroxiclorochina ar reduce riscul de a se infectare.

Inițiativă pentru distribuirea echitabilă a vaccinurilor

Tedros a declarat că OMS va anunța în curând o inițiativă pentru dezvoltarea accelerată și distribuirea echitabilă a vaccinurilor.

„Când un vaccin sau un medicament este gata, trebuie să-l putem livra în întreaga lume. Nu ar trebui să existe nicio diferență”, a spus Tedros.

Luna trecută, statul New York a început primul studiu clinic pe scară largă care privește hidroxiclorochina ca un posibil tratament pentru coronavirus.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *