Ultima oră

Oficialii romni afirma ca obtinem cu greu permisul de mic trafic din cauza UE

Oamenii, veniti sa depuna acte pentru a obtine permisul de mic trafic la sectia consulara a Romaniei din Chisinau, au discutat azi cu prim-ministrul, Vlad Filat. El le-a promis ca un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene (MAEIE) va merge saptamana viitoare la Bucuresti, care va finaliza discutiile despre aspectele tehnice ce tin de eliberarea permiselor.

„Se pare ca exista anumite deficiente legate de actele necesare pentru obtinerea acestui permis. Am venit aici pentru a discuta despre aceasta situatie, urmind ca ulterior sa identificam si solutii”, a spus Vlad Filat.

Intr-o discutie avuta cu Vlad Filat, responsabilul de permisele pentru micul trafic la frontiera, Petru Litiu a spus ca stie de existenta anumitor probleme la aplicarea dosarelor pentru obtinerea permisului, tinand sa precizeze ca acestea sunt conditiile impuse de Uniunea Europeana. Cu toate acestea, “ne dorim foarte mult ca cetatenii moldoveni sa poate obtine aceste permise mai usor”, a precizat oficialul.

Vlad Filat a cerut ministrului Afacerilor Interne, Victor Catan, si ministrului Tehnologiilor Informationale si Comunicatiilor, Alexandru OLEINIC, sa examineze problemele cu care se confrunta persoanele care beneficiaza de prevederile Acordului privind micul trafic la frontiera si, daca va fi necesar, sa instituie o comisie.

Sursa: Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *