Actualitate

Oficial SUA: America este capabilă să organizeze o blocadă economică a Rusiei

Statele Unite au posibilitatea – datorită marinei noastre – să se asigure că rutele maritime de comunicații rămân deschise și, dacă este necesar, să le blocheze … astfel încât sursele lor de energie să nu ajungă pe piață „, a spus Zinke, vorbind la Pittsburgh la evenimentul Consumer Energy Alliance.

Oficialul a explicat ca tehnologia de fracturare hidraulică și ”revoluția șisturilor” a oferit SUA un avantaj față de concurenții săi, Rusia și Iran, reducând dependența Americii de sursele de energie străine.

Ministrul consideră că motivul pentru care Rusia a venit în Orientul Mijlociu este energia, mai precis controlul pieței energiei.

Publicația susține că SUA are în vedere posibilitatea unei presiuni economice asupra Rusiei și Iranului.

Potrivit oficialului, situația cu Iranul este foarte asemănătoare cu situația cu Rusia. „Din punctul de vedere al securității naționale, cum să ne comportam față de Iran?”, a întreat ministrul, „există două opțiuni”.

„Există o opțiune militară pe care aș prefera să nu o folosim și există o opțiune economică”, a adăugat el. „Opțiunea economică cu privire la Iran și Rusia, în esență, este de a exercita presiune și de a forța resursele energetice să părăsească piața”.

„Suntem capabili să facem acest lucru deoarece Statele Unite sunt cel mai mare producător de petrol și gaze”, a spus el.

paginaderusia.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *