Afaceri

ODIMM va deschide la Cahul un nou Incubator de Afaceri

Incubatorul va avea același format ca celelalte nouă Incubatoare de Afaceri, deschise în ultimii 8 ani, în raioanele Soroca, Ştefan Vodă, Leova, Rezina, Sîngerei, Dubăsari, Ceadîr-Lunga, Cimișlia şi Nisporeni.

Directorul general al ODIMM, Iulia Iabanji, a subliniat că incubatorul va oferi tinerilor antreprenori mai multe avantaje și va elimina o parte din barierele cu care se confruntă de obicei la etapa de inițiere a afacerii.

„Dincolo de suportul logistic necesar demarării activității, a preţului redus la spaţiile de producere şi a oficiilor, Incubatorul de Afaceri oferă un mediu prielnic dezvoltării, prin furnizarea de informaţie şi consultanţă antreprenorială, a transferului de bune practici, prin acordarea de sprijin în dezvoltarea de parteneriate”, a specificat Iulia Iabanji.

Deschiderea Incubatoarelor de Afaceri reprezintă una dintre prioritățile Guvernului Republicii Moldova de creare a infrastructurii de suport antreprenorial pentru satisfacerea necesităţilor mediului de afaceri, în special, din zonele rurale. Incubatorului de Afaceri din Cahul va fi deschis în colaborare cu autorităţile publice locale, în baza Matricei de Politici pentru Programul de suport Sectorial ”Stimularea Economică în Zonele Rurale”, finanţat de Uniunea Europeană. În anul 2017 se preconizează deschiderea încă a unui Incubator de Afaceri la Călărași.

Pînă în prezent, în cadrul celor nouă Incubatoare de afaceri, deschise cu suportul ODIMM, au fost create 103 afaceri noi, care au contribuit la deschiderea a 408 locuri de muncă. De la crearea lor, în incubatoare au activat 289 de rezidenți.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *