Octavian Țîcu: În scurt timp, ne așteptăm la remanieri politice în cadrul alianței sau la reformatarea acesteia

publicat în Politică pe 10 Noiembrie 2019, 08:29

După ce au câștigat primăria municipiului Chișinău, socialiștii vor să debarce Guvernul Maia Sandu, susține Octavian Țîcu. Deputatul mai spune că, în scurt timp ar putea urma remanieri politice în cadrul alianței de guvernare și chiar reformatarea acesteia.

Potrivit lui Octavian Țîcu, PSRM are un avans considerabil în preluarea principalelor instituții ale statului: „Au câștigat primăria municipiului Chișinău și vor să debarce Guvernul Maia Sandu sau cel puțin să creeze o presiune pentru a prelua Procuratura Generală, pentru că asta este, de fapt, miza adevărată. Au preluat Centrul Național Anticorupție, Curtea Constituțională și multe alte lucruri”.

Deputatul explică de ce a părăsit ședința Parlamentului, înainte de încheierea acesteia: „Mi se pare o chestiune deja expirată și cred că va trebui să ne așteptăm, în foarte scurt timp, la remanieri serioase politice, în cadrul alianței, post-alianței, reformatării alianței”.

Iar întrebat despre posibilele scenarii în urma înaintării moțiunii de cenzură de către fracțiunea PSRM, Octavian Țîcu spune că sunt cel puțin două: „Sunt mai multe opțiuni pe care probabil o să le vedem în legătură cu această moțiune. S-ar putea să fie o simplă presiune din partea socialiștilor, altfel spus, un șantaj politic pentru a determina retragerea acestui proiect din partea Maiei Sandu. Ar putea fi un vot comun al socialiștilor cu PD-ul și cu ȘOR, pentru demiterea Guvernului, orice este posibil”.

https://unimedia.info/