Ultima oră

Oazu Nantoi: “Federaţia Rusă stă în spatele tentativei de dezbinare a Coaliţiei de guvernare”

Interviavat în direct la Publika TV, Oazu Nantoi nu exclude însă că ar putea fi vorba şi despre "ceva mercantil, poate cineva doreşte să-şi ridice ratingul înainte de alegeri. Depinde de doi factori împotriva cui şi pentru care sumă". Analistul opinează că actuala coaliţie trebuie să rămână viabilă până în toamnă pentru a semna Acordurile de Asociere şi Liber Schimb şi a le ratifica.

Şi juristul constituţionalist Vitali Catană opinează că "situaţia este legată de ceea ce noi numim "progamul de semnare a Acordurilor cu UE" şi de recenta aprobare a deciziei de ridicare a vizelor în cadrul unui comitet al Parlamentului European".

"Se fac eforturi orchestrate pentru a perturba semnarea Acordurilor şi se încearcă un atac asupra coaliţiei de guvernare, care a fost până acum solidară şi determinată să semneze Acordurile", a spus analistul. El consideră că serviciile secrete ruse ar sta în spatele tentativei şi a exemplificat că inamici politici ca Voronin, Dodon şi Formuzal şi-au unit eforturile şi găsesc limbă comună.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *