Atitudini

O soluţie pentru timpuri hamletiene

În asemenea situaţie, propun concetăţenilor ca, în regim SOS, să invităm şi să alegem în calitate de preşedinte al Republicii Moldova o somitate afirmată pe mapamond. Istoria neamului nostru cunoaşte asemenea exemple. De facto şi de jure, în 1866, Ţara Principatelor Unite – România – a salvat-o Prinţul Carol I Hohenzollern-Sigmaringen, invitat din străinătate. A domnit 48 de ani. Poporul cânta „Zece mai ne-o fi de-a pururi / Sfântă zi, căci ea ne-a dat / Domn puternic Ţării noastre / Libertate şi Regat”.

Mai recent, când pericolul maxim ameninţa existenţa Lituaniei, aici a fost promovat un senior din străinătate care a salvat existenţa ţării. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Letonia, ţară care a invitat la postul de preşedinte o eminentă doamnă din străinătate.

Luând în calcul această experienţă, cred că ar trebui să-l invităm pe post de preşedinte al R. Moldova pe ex-preşedintele Republicii Federale Germania, care este un strănepot de basarabean, sau pe primarul oraşului american Chicago, despre care „s-a zvonit” că ar fi de origine pruto-nistreană etc. Nu credeţi că ar fi o soluţie pentru aceste timpuri hamletiene?

Vasile Anestiade
9 mai 2011 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *