Eveniment

O carte buna la preturi mici

Cotidianul TIMPUL, Editura LITERA si Intreprinderea MOLDPRESA lanseaza o actiune sociala in premiera in R. Moldova – cel mai important proiect cultural de popularizare a cartii. Daca esti cititor al ziarului TIMPUL, iti poti completa biblioteca personala cu cele mai valoroase colectii de carte in limba romana, la preturi mici si foarte mici. In fiecare vineri, cititorii din Chisinau care cumpara TIMPUL la chioscuri vor putea cumpara si cate o carte, la preturi de cel putin trei ori mai mici decat in librarii.

Nu este alta mai de folos zabava decat cetitul cartilor

Dr. Igor Casu, specialist principal la Institutul de Istorie, Stat si Drept al ASM

In Europa se practica de mult ca un ziar de larga circulatie sa coopereze cu o editura importanta pentru a initia un program similar acestuia. Este adevarat, traim in era internetului, cand accesul la informatie nu mai e un privilegiu al celor putini si bogati… Dar „nu este alta mai de folos zabava decat cetitul cartilor”, vorba cronicarului. Pentru ca numai citind o carte traim senzatia unei intimitati cu textul pe care il savuram, in timp ce, prin internet, citim cartea simultan mii de utilizatori.

Initiativa lansata de TIMPUL si LITERA imi pare extrem de necesara si pentru ca la noi cartea romaneasca e foarte scumpa comparativ cu cea ruseasca. Or, numai prin contactul cu literatura romana de calitate vom putea vorbi o limba curata si expresiva, fara calchieri din rusa. Si numai daca va fi vorbita corect, limba romana va deveni un vehicul al integrarii sociale a cetatenilor de diferite etnii si culturi.

Ai carte, ai parte!

Larisa Turea, critic de teatru

Ai carte, ai parte, afirma o zicala romaneasca, nu de azi si nu de ieri. Uite ca TIMPUL, asociat cu Editura LITERA, ne face parte de carte! E o idee splendida, sper sa atinga rezultatele scontate si, astfel, in cativa ani, in fiecare casa sa se adune cate o biblioteca minunata, cu volume pentru maturi si, in special, copii, pentru cei ce sunt si pentru cei ce vor veni. Or, pentru a realiza acest obiectiv, musai e sa ne fie propuse carti cu adevarat valoroase, conform unui top alcatuit de cititorii insisi. Iar daca ne amintim ca Borges considera paradisul o eterna biblioteca, lucrurile par si mai incitante. Prin urmare, suntem indemnati sa edificam un rai particular si individual, procurand, in fiecare vineri, cartile de la TIMPUL. Intr-un ceas bun!

Investitia in carte se rascumpara in timp

Dr. Valeriu Sainsus, conferentiar ASEM

Este mult asteptata aceasta campanie a TIMPULUI, mai ales ca noi, moldovenii, nu prea avem cultul cartii. Avem case si masini frumoase, dar mai putin aruncam bani pentru o carte buna. Si aceasta problema e valabila si pentru generatia mai in varsta, nu doar pentru tineri, chiar si pentru asa-numitii intelectuali… E necesar sa constientizam ca investitia in carte se rascumpara in timp. E imperios sa sustinem acest proiect national si sper ca, prin intermediul lui, vom reusi sa instituim un cult al lecturilor valoroase la toti cei care cu adevarat vor o schimbare in bine in RM. Desigur, multi dintre tinerii nostri au o pregatire profesionala excelenta inclusiv gratie internetului. Prin carte, insa, ei se innobileaza.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *