Cultură

O carte al cărei autor este Dumnezeu

Lucrarea, scrisă cu multă inspirație creștină, este semnată de către Ludmila Pădureț-Șoitu care, timp de mai mulți ani, a frecventat Biserica „Sf. Apostol Andrei” din capitala Austriei. În post-scriptumul cărții, ea ne mărturisește cu multă evlavie: „Se pare că pentru mine pământul Vienei a fost mai roditor duhovnicește, că aici l-am descoperit pe Dumnezeu la minunatele predici ale pr. paroh dr. N. Dura de la Biserica ortodoxă română din Viena „Sf. Apostol Andrei”. Anii 2001-2008 sunt perioada în care pot spune că am făcut o mini-școală teologică cu pr. prof. dr. N. Dura la orele de dialog biblic, petrecute în toate duminicile după Sf. Liturghie. Plecam acasă cu lecția învățată și cu notițe-conspect de la predică și dialog, care apoi mă hrăneau duhovnicește toată săptămâna și sunt sigură că și tot restul vieții, căci de câte ori le recitesc mă inspiră și îmi dau mult folos”.

Volumul e tipărit cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Serafim, Arhiepiscop al Berlinului și Mitropolit al Germaniei, Europei Centrale și de Nord. „Cartea de față e cu totul inspirată de credință și de rugăciune. De aceea este plină de har și transmițătoare de har celui ce o citește în duhul în care a fost scrisă, cu smerenie și cu dorința de a-i ajuta pe oameni să facă un pas către Tatăl Cel ceresc, „Părintele luminilor de la Care ne vine toată darea cea bună și tot harul desăvârșit (Iacob 1,17). Lectura ei ne convinge că „totul este har”, totul este darul lui Dumnezeu în viața fiecăruia din noi, după cum spun Părinții Tradiției ascetice”, constată, în binecuvântare, ÎPS Mitropolit Serafim.

„Dacă această carte este bună, Dumnezeu este autorul”, afirmă cu smerenie Ludmila Pădureț-Șoitu, care în capitolele înșirate aici ne îndeamnă să ne schimbăm viața pentru Domnul, să iertăm, ca și noi să fim iertați, să ne păzim gândul de cele rele pentru Domnul, să-l chemăm în ajutor pe Dumnezeu, să ne mântuim. Volumul mai cuprinde un ciclu de versuri duhovnicești, scrise cu multă dăruire și har de către autoare.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *