Soroca

O avocată din Soroca a fost prinsă cu 6000 de dolari mită

Potrivit denunţătorului, femeia ar fi pretins diferite sume de bani pentru a-i uşura pedeapsa penală pentru un omor din imprudenţă, susţinând că are influenţă asupra mai mulţi funcţionari, între care medici-legişti, poliţişti, procurori şi judecători, şi că-i poate determina pe aceştia să ia o decizie favorabilă în privinţa lui.

În mărturia sa, bărbatul a declarat că, în perioada 2014-2015, avocata ar fi primit de la el aproximativ 6500 de euro sub pretextul influenţării funcţionarilor. În pofida acestui fapt, denunţătorul a fost condamnat de instanţa de fond la 7 ani de închisoare, iar ulterior instanţa de Apel i-a stabilit o pedeapsă de 12 ani de privaţiune de libertate.

Declarantul a mai comunicat că, după condamnare, avocata ar fi venit cu o altă sugestie, susţinând că ar avea influenţă asupra unor magistraţi ai Curţii Supreme de Justiţie. Pentru a soluţiona cazul, femeia ar fi pretins 6000 de dolari.

Operaţiunea de reţinere în flagrant a avut loc astăzi în jurul orei 15.00, avocata fiind prinsă în momentul în care primea suma pretinsă. În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru trafic de influenţă, iar dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă până la 7 ani.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *