Editorial

Nu ne va opri nimeni!

Cele mai recente sondaje de opinie efectuate în România indică faptul că 2 din 3 români își doresc ReUnirea. De asemenea, în Republica Moldova există o apetență spre Unificare de aproximativ 28%, iar procentul se dublează atunci când oamenii înțeleg efectele benefice ale acestui act. Unirea României cu Republica Moldova înseamnă reunificarea a două părți ale aceluiași popor, cu respectarea dreptului internațional și bazat pe voința democratică a celor două societăți, LUCRU NEÎNȚELES DE AMBASADORUL AMERICAN!

În realitate, efectul a fost exact contrar! M-a uimit cu câtă vigoare unioniștii de pe ambele maluri ale Prutului au respins mojicia ambasadorului și au înțeles destul de clar:

Nu este opinia SUA, ci a unui funcționar, care anterior a lucrat și la Moscova.

Nici SUA, nici Moscova și nimeni din lumea aceasta în care trăim nu se va opune Unirii dacă ea reprezintă voința unei majorități. Iar această majoritate este pe cale de a se constitui, din ceea ce vedem în jur. O prezență publică tăioasă, dură, care nu suportă umilințe, este semnul și că națiunea română se înzdrăvenește. Scăpăm ușor-ușor de zicala „capul plecat sabia nu-l taie”. Iar dușmanii interesului nostru național, de conjunctură sau permanenți, se vor gândi de două ori înainte să ne atace!

Felicitări tuturor celor care în aceste zile au dat dovadă că știu realitățile istorice precum și drumul comun pe care îl avem de urmat:

Senatul României:

Surprinderea opiniei publice românești este cu atât mai mare cu cât în decembrie 1989, Congresul Deputaților Poporului al URSS a acceptat și Gorbaciov a semnat raportul Comisiei Yakovlev, care condamnă protocoalele secrete ale Pactului Ribbentrop-Molotov, iar în 1992, președintele Boris Elțîn a dispus declasificarea pactului, un fel de condamnare implicită a acestui act politic. (…..) Sigur că, din punctul de vedere al dreptului internațional, România a fost primul stat care a recunoscut și recunoaște în continuare fără rezerve statalitatea, suveranitatea și independența Republicii Moldova. Această stare de fapt nu va putea să împiedice vreodată libera manifestare a aspirațiilor majorității cetățenilor României și Republicii Moldova spre unire.

Moise Guran:

Chiar dacă un colaps al statului moldovean pare iminent, nu pentru că l-ar invada rușii, ci pentru că nu va mai putea plăti cetățenii, pensiile, salariile sau serviciile publice, bineînțeles că România nu va da niciodată buzna în Republica Moldova. Ceea ce nu anulează ideea de Unire. Noi ne-am născut uniți exact de Istoria pe care domnul James D. Pettit nu pare să o știe și vom continua să strângem legăturile, economice, culturale, dar și politice, indiferent că rusofonii vor continua să dețină sau să manipuleze puterea de la Chișinău. Chiar dacă americanii sunt principalul aliat al României, mentalitățile noastre sunt diferite. Noi suntem o nație defensivă. Nu ne lăudăm cu asta, dar așa e Istoria noastră. Noi nu facem războaie de cucerire, ci doar ne străduim să nu mai fim în situații precum cea din 1940 când nu am putut apăra Basarabia din calea tancurilor sovietice. Dar noi știm că Istoria ne va aduce mai devreme sau mai târziu din nou împreună. N-au nici americanii, nici rușii armament, rachete sau anti-rachete, câte secole de răbdare avem noi. Singura chestie care ne afectează cu adevărat este exact genul acesta de falsificare, ce a atins apogeul în perioada stalinistă. De aceea păstrăm Unirea acum, pentru momentul de atunci. Și asta înseamnă doar că România sprijină și va sprijini cetățenii dar și statul Moldova, atât cât poate, atât cât își poate sprijini și proprii cetățeni.

Sebastian Burduja, președintele PACT, scrisoare către Barrack Obama:

Poate ideea reunificării României și Republicii Moldova, precum cea dintre Estul și Vestul Germaniei de a da jos acel zid, unii ar spune că nu este realizabilă astăzi. Dar cu siguranță chestiunea unirii ar trebui să fie numai de latitudinea oamenilor din România și din Republica Moldova, ca state libere și suverane, cu dreptul fundamental la auto-determinare. Acestea sunt valori adânci pe care democrația americană le prețuiește de secole și au fost mereu o speranță pentru întreaga lume, în special în timpuri de agitație și întuneric.

Cu voia dumneavoastră, scrisoarea deschisă adresată de Acțiunea 2012 către secretarul de stat John Kerry:
Vă aducem aminte că la începutul perioadei comuniste românii doreau să vină americanii ca să îi scape de sovietici și de comuniști. SUA au venit în România abia după 50 de ani, a devenit principalul aliat al României și a câștigat încrederea poporului român.

Sperăm că prețul acestui parteneriat strategic dintre SUA și România nu este părăsirea Republicii Moldova în sfera de influență a Rusiei și nici interdicția ReUnirii românilor într-un singur stat. Este un preț prea mare, pe care noi, ROMÂNII, nu vrem să îl plătim!

Dragii mei, avem în față o generație întreagă (unionistă) care nu va fi înfrântă. Cu siguranță nu se va mai avânta nimeni să atace în acest fel valorile în care noi credem. Ne-a mai rămas un singur pas: UNIREA 2018!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *