Frumusețe

Nu abuza de manichiura cu gel!

Fie că se impune, fie că nu, mai toate doamnele şi domnişoarele dau fuga în saloanele de înfrumuseţare pentru a avea unghii cât mai viu colorate, cât mai lungi sau cu diverse modele perfect realizate. Chiar dacă pentru a aplica gelul este nevoie de o perioadă de timp de cel mult două ore, nimic nu se compară cu faptul că timp de trei-patru săptămâni nu trebuie să mai ai grija manichiurii. În cazul în care eşti extrem de ocupată şi vrei să te bucuri de timpul liber, este normal să îţi doreşti să simplifici mult lucrurile şi astfel alegi manichiura de pe care nu sare oja, crezând că în acelaşi timp protejezi şi unghia. În plus nu mai ai grija ruperii sau exfolierii unghiilor, iar multitudinea modelelor pe care le poţi alege pentru a-ţi face unghiile frumoase este infinită. Chiar dacă pare inofensivă la o primă vedere, manichiura cu gel are şi părţi rele pe lângă cele bune. Ea poate să favorizeze distrugerea unghiilor! Gândeşte-te doar că unghia nu mai respiră şi că este agresată când este înlocuit gelul. 

Indiferent ce tip de ojă ai folosi, este de preferat să faci şi mici pauze pentru a le permite unghiilor „să respire”. În această perioadă, poţi să le tratezi cu ulei de măsline călduţ în care să le ţii câteva minute sau cu zeamă de lămâie pentru a le îmbunătăţi aspectul şi a le întări. Înainte de a apela la manichiura cu gel trebuie să ştii că:

UNGHIA NATURALĂ ARE DE SUFERIT
Este de preferat să nu apelezi la gel permanent, doar în anumite situaţii. Dacă ţi-ai făcut manichiură cu gel, după ce ai îndepărtat-o ai putut observa că unghiile tale nu au arătat foarte bine sau mai concret foarte sănătoase. Abia după ce ajungi să tai toată bucata de unghie pe care a fost aplicat gelul, unghiile tale vor arăta din nou sănătoase. Un ciclu complet de înnoire a lor poate să dureze chiar şi cinci luni de zile.

ÎNDEPĂRTAREA POATE ÎMBOLNĂVI UNGHIA
Oja obişnuită se îndepărtează cu o soluţie care conţine, pe lângă acetonă şi substanţe care întăresc sau hidratează unghia sau altele care diluează acetona, făcând-o mai puţin agresivă pentru unghie. Acest lucru împiedică distrugerea unghiei. Nici metoda pilirii gelului nu este tocmai plăcută şi favorizantă pentru sănătatea unghiei.
Gelul care acoperă unghia şi care conferă un plus de valoare celei care îl poartă, se poate îndepărta doar cu o soluţie compusă din 100% acetonă. Unghiile trebuie ţinute în această soluţie, lucru care poate să declanşeze anumite reacţii alergice, cum ar fi eczemele.

EVITĂ SĂ DAI GELUL JOS ACASĂ
Chiar dacă nu ai timp să ajungi la salon pentru a îndepărta manichiura cu gel, nu încerca să te descurci acasă pe cont propriu! Chiar dacă gelul începe să se crape, nu îl îndepărta singură cu ajutorul uneltelor din trusa obişnuită de manichiură. Apucând bucăţi din gel, vei îndepărta stratul de la suprafaţa unghiei, lăsând-o vulnerabilă pentru câteva luni care-i sunt necesare pentru a se regenera complet.

EXISTĂ RICUL APARIŢIEI UNOR BOLI NEDORITE
În timpul procedurii de realizare a manichiurii, unghiile tale sunt expuse la radiaţii ultraviolete (UVA) care pot cauza cancer. Lampa la care se usucă unghiile cu gel are radiaţii ultraviolete. Conform studiilor efectuate, specialiştii din domeniul dermatologiei susţin că majoritatea cancerelor care apar la mâini sunt cauzate de expunerea prelungită la ultraviolete. 

Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *