Politică

Noul Guvern urmează să aibă o nouă structură? Numărul ministerelor ar putea fi reorganizate

Din Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar urma să fie exclus domeniul protecției sociale, iar din ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului urmează a fi exclus domeniul mediului.

Ministerul Economiei va avea un nou domeniu, cel al Dezvoltării Industriale, iar domeniul Infrastructurii – exclus. De asemenea, se mai disută și despre schimbarea statutului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și excluderea acestuia din subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Deputatul PAS Andrei Spînu va fi înaintat la funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Gavriliță, iar Ana Revenco, consilieră în domeniul Apărării și securității naționale, va fi înaintată la MAI.

Natala Gavriliță a fost oficial desemnată la funcția de premier de către Maia Sandu. Decretul a fost semnat vineri. Aceasta are la dispoziție 2 săptămâni pentru a forma echipa și pentru a elabora programul de guvernare. De asemenea, aceasta a anunțat că la începutul acestei săptămâni va face publică lista de miniștri. Partidul Șor au declarat că vor susține Guvernul Gavriliță.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *