Cultură

Nicolae Dabija, Doctor Honoris Causa al Universităţii din Oradea

De trei decenii, Nicolae Dabija este redactor şef al săptămânalului „Literatură şi Artă”, publicaţie care, după cum nota „Le Figaro”, “a jucat în Revoluţia de Renaştere Naţională a Basarabiei acelaşi rol pe care l-a jucat Televiziunea Română în cadrul Revoluţiei din decembrie 1989.

În 2003, a fost ales membru de onoare al Academiei Române. În 1999, preşedintele României i-a conferit lui Nicole Dabija Ordinul „Steaua României” în grad de comandor „pentru remarcabila sa operă poetică şi pentru implicarea sa în redeşteptarea spiritualităţii româneşti”.
Opera sa impresionantă care cuprinde peste 80 de titluri de cărţi, a fost tradusă în peste 20 de limbi, văzând lumina tiparului la edituri din România, SUA, Italia, Franţa, Brazilia, Rusia, Ucraina, Macedonia, Bulgaria, Serbia, Turcia, s.a.

Sâmbătă, ora 12:00, scriitorul Nicolae Dabija va fi prezent la Biserica din satul Livada (Nojorid), unde va fi lansată cartea „Drumul Basarabiei”, scrisă împreună cu prof. Teodor David, vicepreşedinte al Filialei Bihor a Uniunii Vatra Românească, carte ce rememorează trei sferturi de veac de la masacrul românilor la Fântână Albă din Bucovina şi drama deportaţiilor sătenilor din Livada în urma Dictatului de la Viena. 

infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *