Atitudini

„Ne-am săturat de experimente!”

Cât se poate să mai experimentaţi crearea organelor de conducere a statului? Ia vedeţi ce mândrie şi orgolii aveţi: un partid cu 15 mandate dictează unui partid cu 32 de mandate. Se speculează o situaţie şi aşa foarte complicată. Eu am întâlnit deja persoane care au votat PD, iar acum regretă. Şi dacă PD nu va face faţă în viitor, îl aşteaptă soarta partidului „cu mâinile curate”.
Altă trăsnaie: Curtea Constituţională a decis ca voturile celor din străinătate, exprimate pe formatul A4, să nu fie validate. Eu cred că aceste voturi ar fi putut fi validate, dacă această instanţă manifesta un pic de respect pentru dreptul fundamental al cetăţenilor care s-au prezentat la alegeri. Cică s-a dorit respectarea legii. Dar legea în acest stat nu se respectă anume din cauza judecătorilor, avocaţilor şi celorlalţi de pe lângă ei. Lumea vede ce fel de dreptate faceţi voi şi e ajunsă la disperare. Am 60 de ani, dar nu am auzit ca cineva să aibă o părere bună despre judecători. Ruşine să vă fie! Că a ajuns Moldova într-o aşa situaţie e cel mai mare „aportul” vostru, fiindcă aveţi imunitate şi vă permiteţi toate prostiile antidemocratice.

Domnule Filat, aţi promis ca o să luptaţi pentru scoaterea imunităţilor. Aşa să fie, ş-apoi de luat de cheutori pe cei mai măşcaţi, care au furat din gros. Trebuie de schimbat cadrele din toate organele judiciare, inclusiv cele raionale, de pus la conducere cadre tinere, de până la 30 de ani. Nu uitaţi că anume datorită tineretului de aici, de pe loc, aţi ajuns la putere.
Eu am fost peste hotare şi am văzut cum funcţionează legea acolo. Nu ca la noi, mai ales în timpul campaniilor electorale. Iată, la iniţiativa comuniştilor au fost renumărate voturile de la alegerile din 28 noiembrie. S-a văzut care circumscripţie a comis erori. Pe experienţa proprie, pot să vă spun că erorile se comit numai conştient şi numai de o persoană sau două. Întrebarea mea este următoarea: de ce nimeni nu a fost pedepsit? Mai mult ca atât, cei vinovaţi au mai fost remuneraţi cu încă 360 de lei. Consider că în circumscripţiile în care s-au comis greşeli nu trebuie să fie remunerată nicio persoană, deoarece toată comisia a semnat procesul-verbal. Aceştia să nu mai aibă dreptul să facă parte din comisiile electorale. E timpul să avem în ţara asta lege şi justiţie care să ne apere, dar nu să ne umilească.

Dumitru Vâsoţchi,
s. Ciobruciu, r-nul Ştefan-Vodă 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *