Vedete

Natalia Gordienco: „I Will Survive” este imnul inimii mele

Toamnă cu CD… folcloric

Sfârşitul verii a găsit-o pe Natalia Gordienco la fel de dinamică şi activă, ca şi la început de anotimp estival. A muncit pe rupte şi s-a odihnit pe apucate, fiind implicată în cele mai diverse şi solicitante activităţi artistice tocmai până spre mijlocul toamnei, când îşi va lansa noul CD. A călătorit, s-a distrat şi a cântat – adică, a reuşit perfect să îmbine utilul cu plăcutul. Despre noul album nu ne-a spus prea multe, ştim însă că acesta va conţine 15 piese muzicale – toate din folclorul moldovenesc. „Recent m-am întors de la Cannes, dar acasă nu voi rămâne pentru prea mult timp, fiindcă urmează să merg la Kiev, unde voi avea un concert. Mă bucur, totuşi, că pe 27 august voi cânta la Chişinău. În cele câteva zile pe care le voi petrece în oraşul natal, voi încerca să lucrez cât mai intens la noul meu album”, ne-a mărturisit interpreta, precizând că actualmente intenţionează să cucerească şi piaţa muzicală din Rusia şi Ucraina. „În Moldova piaţa muzicală este foarte mică, astfel că artiştii au două opţiuni – ori merg spre piaţa europeană, ori spre cea rusă. Eu mă orientez spre piaţa din Rusia şi Ucraina pentru că, fiind vorbitoare nativă de rusă, îmi este mult mai uşor acolo”, spune interpreta. Şi imediat precizează că nici Bucureştiul nu-i e străin, fiind invitată să ţină concerte şi să participe în emisiuni la diverse posturi TV de peste Prut.

În paralel, Natalia Gordienco e în căutarea unui producător bun care, spune ea, nu se prea găseşte în Moldova: „Pentru mine producătorul presupune o întreagă trupă de management, un om care să poată face un proiect în totalitate, de la A la Z. La noi există manageri şi administratori buni, dar producători – mai puţin”.

Cărări spre vis

Se ştie că interpreţii îşi fac numele ori datorită unui hit, ori participării active la diverse concursuri. Natalia Gordienco s-a făcut cunoscută mai ales graţie concursurilor, dar şi a frumuseţii sale – iar hitul care o va face celebră se pare că încă urmează să apară. „Pot spune cu certitudine că încă nu am găsit hitul vieţii mele sau piesa care să mă reprezinte, deci, mai sunt în căutarea ei”. Până atunci, Natalia cântă şi… visează, unul dintre visele ei neuitate fiind „Eurovision”, chiar dacă prima ei – şi ultima, deocamdată – participare nu s-a încununat cu succes. „Când am revenit acasă, toată lumea a fost cu gura pe noi, venind cu diverse reproşuri vizavi de eşecul nostru. Atunci am suferit foarte mult… Puţini însă ştiu că atunci nu am primit niciun ajutor financiar din partea statului sau a vreunui sponsor, cheltuiala fiind pusă în totalitate pe umerii lui Arsenie”, spune artista, arătându-se optimistă şi încrezătoare că va reuşi la o altă ediţie a concursului european şi, astfel, ţintind din nou cât mai sus. „Această experienţă m-a făcut mai puternică şi încă mai dornică să încerc din nou. Astăzi îmi propun să intru în primele trei sau cinci locuri, altfel nici nu are sens să particip. Sigur, acest lucru e posibil doar dacă voi avea o piesă bună şi o promovare pe măsură”, adaugă ea.

În pofida tragediilor – optimistă!

Chiar dacă, atunci când iese în scenă, noi vedem o fetiţă zglobie şi ghiduşă, Natalia Gordienco se regăseşte plenar şi într-un stil de muzică mai dramatică. Prin asta se şi explică, probabil, faptul că o admiră pe Lara Fabian şi o imită perfect pe Gloria Gaynor, de la care a învăţat să gândească şi să se comporte ca o învingătoare. Această atitudine i-a fost de ajutor mai ales acum patru ani, când mama ei a plecat la Ceruri… Vorbeşte cu durere despre acest eveniment trist, dar spune că nu-şi permite să zăbovească prea mult în suferinţă, fiindcă există cineva aici, pe pământ, care astăzi este şi mama, şi prietena ei, dar care la rândul ei are nevoie de dragoste şi atenţie. Acest cineva este bunica Nataliei…

„În viaţă sunt optimistă, deşi am avut destule tragedii. Recunosc, am şi momente în care sufăr enorm pentru pierderea mamei mele şi aşa voi simţi tot timpul. Însă, mereu, încerc să privesc cu ochi senini la cer. Poate, de aceea, piesa Gloriei Gaynor „I Will Survive” („Voi supravieţui”) este ca un imn al inimii mele. Este o melodie pe care am cântat-o şi la primul meu concurs şi pe care o cânt şi acum”, ne povesteşte Natalia, adăugând că, peste 15 ani, se vede mai întâi de toate mamă şi doar apoi o interpretă a cărei muzică va încălzi suflete şi inimi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *