Opinii și Editoriale

Muruianu declara razboi Aliantei de guvernamnt

Ion Muruianu, expediind in adresa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o scrisoare in care afirma ca Legislativul nu poate sa-l demita decat la propunerea CSN, a incercat sa impuste doi iepuri. Primul, i-a dat de inteles Parlamentului sa nu-si bage nasul unde nu-i fierbe oala – ca el reprezinta o putere in stat pe care Legislativul nu are competenta s-o controleze. Al doilea, adresandu-se CSM, el a incercat, subtil, sa-i solidarizeze pe magistrati, sugerandu-le si avertizandu-i: daca-i permiteti Parlamentului sa ma demita pe mine, maine acesta se va ocupa si de voi.

Logica „argumentului” invocat de Muruianu („demiterea lui ar reprezinta o incalcare a principiului separatiei puterii in stat, a principiului autoadministrarii puterii judecatoresti, si o ingerinta a politicului in justitie”) e de doua parale. Cand Parlamentul l-a numit in functie n-a fost „o ingerinta a politicului in justitie”!?

Scrisoarea lui Muruianu este un semnal clar transmis nu doar Parlamentului. Este un semnal transmis, inainte de toate, tuturor componentelor Aliantei, si anume, ca justitia nationala (mai?) este controlata de oamenii vechiului Sistem si ca acestia nu recunosc noua Putere politica. Concluziile le faceti dumneavoastra.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *