Actualitate

Munţii Carpaţi din mai multe zone din Bucureşti // Galerie FOTO

Efectul e generat de atmosfera rarefiată şi de razele soarelui. Imagini impresionante cu munţii, realizate din Bucureşti, găsiţi în Galeria Foto de mai jos.

Fotografiile au fost realizate de Dan Mihai Bălănescu joi, în jurul orei 15-16, de pe hotelul Intercontinental. "Mă întorceam de la Ploieşti şi i-am tot văzut în oglinda retrovizoare… ceea ce m-a facut să alerg către Inter, deoarece nimeni nu i-a mai prins într-o imagine din centrul Bucureştiului unde se poate vedea Piaţa Romană şi Bulevardul Magheru", a explicat fotograful pentru B365.ro.

Conform geografilor, nu se întâmplă prea des ca munţii Carpaţi să fie vizibili din Capitală, însă acest lucru e posibil atunci când aerul este curat şi mai degrabă toamna sau iarna.

Mai precis, după cum a explicat Cornel Tudose, lector universitar la Facultatea de Geografie din cadrul Universităţii din Bucureşti, într-un articol publicat pe obiectiv.info în 2014, acest lucru se întâmplă din cauza atmosferei foarte rarefiate şi a razelor soarelui, care creează un efect de lupă care măreşte orizontul, aducând astfel munţii mai aproape.

"Fenomenul se petrece de obicei toamna şi iarna (…) Munţii se pot observa în special după răsăritul soarelui, dar şi în timpul zilei, în condiţiile unei evapotranspiraţii reduse, cauzată de temperaturile scăzute", a completat acesta.

Sursa: b365.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *