Actualitate

Moscova blochează un site de web al opoziţiei împoriva reformei constituţionale, net2020.ru

Autorităţile ruse au blocat un site al opoziţiei care îi îndemna pe ruşi să se exprime împotriva amendamentelor constituţionale care urmează să-i permită preşedintelui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036, relatează AFP.

”Site-ul unei campanii împotriva schimbărilor constituţionale, net2020.ru, tocmai a fost blocat de Roskomnadzor”, agenţia rusă de supraveghere a telecomunicaţiilor, a anunţat joi opozantul Andrei Pivovarov.

Site-ul a fost blocat în urma hotărârii Tribunalului Tagansky de la Moscova, a precizat el pe pagina sa de Facebook.

”Această reacţie nervoasă vrea să spună că suntem pe calea cea bună”, a adăugat opozantul, promiţând ca această campanie – intitulată ”Niet” (”Nu”) – să continue.

Un amendament la Legea fundamentală, adăugat marţi, spre surprinderea generală, unei reforme mai vaste, îi va permite celui mai puternic om din Rusia să-şi ”repornească” de la zero contorul mandatelor prezidenţiale, pentru a-i da dreptul să candideze în alegerile prezidenţiale din 2024 şi 2030.

Curtea Constituţională urmează să valideze această manevră.

Opoziţia rusă a denunţat imediat o ”uzurpare a puterii” de către Vladimir Putin.

Peste 50.000 de persoane au semnat online un ”manifest” care denunţă o ”lovitură de stat sub acoperirea unor modificări”.

Adoptată de cele două Camere ale Parlamentului rus, revizuirea constituţională consolidează puterile Executivului şi dă undă verde unei viziuni conservatoare a Rusiei a lui Putin prin menţionarea ”credinţei în Dumnezeu” a ruşilor şi principiului căsătoriei posibile numaii între un bărbat şi o femeie.

Amendamentele urmează să fie aprobate definitiv într-un ”vot popular” la 22 aprilie.

https://www.news.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *