Atitudini

Moldova, colhozul cui?

Cei conduşi – nişte mutanţi creduli, foarte uşor de manipulat. Cam la asta se rezumă e-mailurile despre Moldova apărute pe Wikileaks zilele astea.

Dacă politicienii moldoveni sunt iritaţi atunci când sunt criticaţi, ar trebui să tragă cu ochiul pe e-mailurile apărute pe Wikileaks pe 27 februarie, pentru că o parte le sunt dedicate. Cred că niciun jurnalist autohton nu i-a criticat atât de sec şi de dur ca în e-mailurile amintite.

Partea proastă e că nu doar politicienii moldoveni sunt văzuţi ca nişte marionete, ci şi noi – restul. Lăsând mândria la o parte, trebuie să remarc că e-mailurile conţin şi nişte date, nu doar impresii. Astfel, putem citi cum Rusia şi Germania au pus la cale un plan pentru Moldova, în care comuniştii vor câştiga, după ce Transnistria va fi prezentă în Parlamentul Republicii Moldova. Propunerea ar trebui să vină din partea Germaniei, pentru că moldovenii sunt descrişi ca nişte retardaţi care ar accepta orice din partea nemţilor.

Moldova este văzută exact ca un colhoz după prăbuşirea Uniunii Sovietice. Colhoznicii nu ştiu ce să facă nici cu libertatea lor, nici cu terenurile pe care trebuie să le administreze. Aşa că aşteaptă extratereştrii nemţi sau ruşi, care să le spună ce să facă şi să îi conducă. Statelor Unite nu le convine situaţia, dar nu se bagă din cauza Rusiei, care n-a părăsit niciodată Moldova, iar României i-e în cot, pentru că e sub aripa SUA.

Într-o conferinţă, Mihai Ghimpu a confirmat că ceilalţi lideri ai Alianţei nu fac un pas fără acordul Rusiei. Aşa se explică şi faptul că atât Vlad Filat, cât şi Marian Lupu s-au grăbit să-l felicite pe Vladimir Putin pentru revenirea la cârma Rusiei. După ce a plâns de bucurie, Putin s-a apucat de treabă. Adică: sute de arestări ale celor care protestează împotriva alegerilor fraudate. Şi se creează impresia că în Rusia nu trebuie să faci ceva concret ca să fii arestat, ci doar să nu gândeşti ca Putin. Preşedintele Rusiei a fost ales. Oare asta aşteptau politicienii noştri pentru a alege preşedintele Moldovei? Deşi în e-mailurile publicate pe Wikileaks nu se spune asta, e foarte uşor de dedus după logica lor.
Independenţa Moldovei pare o farsă. Suntem liberi, însă doar dacă ni se permite.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *