Actualitate

Moldova aduce omagiu militarilor români

Astfel, la 24 şi 25 octombrie curent, ministrul Apărării Anatol Şalaru şi comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, împreună cu oficiali din cadrul Ambasadei române şi reprezentanți ai autorităților publice locale, depus flori la Cimitirul de onoare al eroilor români din localitatea Micleușeni, raionul Strășeni, şi Cimitirul Eroilor din Chişinău.

La ceremonia din Micleuşeni, ministrul Şalaru a spus: „Dumnezeu să-i ierte pe acești eroi, iar noi să-i pomenim atâta timp cât vom trăi și să transmitem adevărul despre eroismul ostașilor români și copiilor noștri, și nepoților noștri, ca și ei la rândul lor să le cinstească memoria".

De asemenea, miercuri, 26 octombrie, Centrul de Cultură și Istorie Militară va găzdui expoziția „Preoții militari în Primul Război Mondial", activitate organizată de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu".

De notat că la manifestările prilejuite de Ziua Armatei României sunt prezenţi militari din structura de garda și protocol a Ministerului Apărării şi Orchestra Prezidențială a Republicii Moldova.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *