DIVERSE

Moldova 1 a delegat un neprofesionist la Campionatul European de Fotbal, declaraţie

Reniţă a declarat, la o conferinţă de presă, că Dumitru Chitoroagă, care a fost trimis la faţa locului să comenteze semifinalele şi finala campionatului, a demonstrat până acum o necunoaştere totală a terminologiei sportive şi a limbii române, transmite Info-Prim Neo.

Potrivit lui Victor Reniţă, factorii responsabili de la televiziunea publică, în persoana directorului interimar Efim Josanu, nu au luat în consideraţie protestele recente şi mai vechi ale unor telespectatori faţă de neprofesionalismul comentatorului de fotbal Dumitru Chitoroagă.

„În detrimentul publicului telespectator, conducerea „Moldova 1” a sfidat criteriul valoric în alegerea comentatorilor şi, contrar înţelegerii iniţiale, i-a înlăturat fără vreun motiv temeinic de la comentariul meciurilor Euro 2012 pe Victor Reniţă şi Cristian Frisc, care în faza grupurilor competiţiei au avut o evoluţie superioară, apreciată ca atare de numeroşi telespectatori. În loc să interzică apariţia la microfon a lui Dumitru Chitoroagă, pentru prestaţiile sale defectuoase, ce compromit instituţia plătită din bani publici şi influenţează negativ cultura vorbirii în rândul publicului telespectator, inclusiv în rândul tinerei generaţii, conducerea „Moldova 1” a decis arbitrar să-l promoveze pe acesta, prin a-l detaşa la Doneţk, Varşovia şi Kiev pentru a comenta ultimele meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal, ediţia 2012”, a declarat Victor Reniţă.

Comentatorul sportiv susţine că, în urma efectuării unui rechizitoriu pe baza unui singur meci, dintre Spania– Irlanda, este scoasă în evidenţă incompetenţa totală a lui Dumitru Chitoroagă, atât în materie de fotbal, cât şi de gramatică. Potrivit lui Victor Reniţă, aceste motive sunt suficiente şi oferă destule argumente pentru Consiliul Coordonator al Audiovizualului al IPNA „Teleradio-Moldova” să se sesizeze şi să investigheze condiţiile în care directorul interimar al companiei a decis să-l favorizeze în mod nejustificat pe Chitoroagă.  

Sursa: info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *