Moldova

Mitropolia Moldovei nu mai vrea să se implice în politică

Asta în timp ce la sfârşitul săptămânii trecute ex-şeful SIS Valeriu Pasat cerea „acceptul” CEC pentru a include pe lista sa feţe bisericeşti. 
„Datoria Bisericii este de a avea grijă de viitorul şi starea moralităţii poporului nostru (…) Biserica tinde de a fi făcătoare de pace şi purtătoare de grijă pentru unitatea păstoriţilor săi. În această perioadă dificilă din punct de vedere politic, economic şi social, rolul Bisericii este de a ajuta oamenii. Iar acest ajutor constă în a orienta poporul spre unitate, libertate şi independenţă, în favoarea unor relaţii bune cu popoarele Răsăritului şi Apusului, iar nu spre dezbinare şi ură, păstrând totodată nealterată credinţa străbunilor noştri, tradiţia şi canonicitatea Bisericii”, se spune în documentul citat.

Brusc Mitropolia acceptă şi cursul şcolar „Religia”, introdus opţional începând cu 1 septembrie, şi spune „este un bun premergător al disciplinei solicitate „Bazele Ortodoxiei”. De asemenea, afirmă că a început să se detaşeze de Valeriu Pasat când campania de promovare a valorilor creştine a dobândit un caracter electoral, „fenomen cu care nu am fost de acord niciodată şi pe care, evident, nu îl tolerăm.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *