Ultima oră

Ministrul bulgar al sănătăţii impune noi restricţii împotriva COVID-19

Noi restricţii intră în vigoare în Bulgaria, începând de joi, din ordinul ministrului sănătăţii, dr. Stoicio Kaţarov.

Spitalele din ţară suspendă internările şi operaţiile programate. Activitatea planificată a unităţilor medicale va fi stopată temporar, cu excepţia transplanturilor, diagnosticării şi tratamentului pacienţilor cu afecţiuni oncologice, reproducerii asistate şi naşterilor, activităţilor de reabilitare, tratamentului de lungă durată şi îngrijirilor psihiatrice.

Centrele şi cluburile pentru copii îşi suspendă activitatea. Funcţionarea restaurantelor, cinematografelor, teatrelor, sălilor de sport şi centrelor spa, muzeelor, galeriilor, este permisă doar cu certificat verde COVID, atât pentru pentru personal, cât şi pentru vizitatori. Elevii pot reveni în sălile de clasă doar dacă unităţile de învăţământ se organizează pentru testarea lor de două ori pe săptămână.

Astfel, din data de 8 noiembrie, cursurile în format fizic pot fi reluate şi în regiunile cu rata de incidenţă a îmbolnăvirilor pe o perioadă de 14 zile de peste 500 la 100.000 de locuitori. În prezent, există mai puţin de 500 de infectări la 100.000 de locuitori numai în regiunile Kărdjaliali şi Smolian. Ordinul ministrului Kaţarov rămâne în vigoare până la sfârşitul lunii. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *