Eveniment

Militarii moldoveni vor defila cu arme ruseşti

Ieri, cei 76 de militari, care vor participa la parada din Piaţa Roşie, şi-au demonstrat aptitudinile de defilatori în prezenţa unei „armate” numeroase de jurnalişti. La repetiţie, purtând uniformele în care vor fi echipaţi şi la Moscova, militarii au demonstrat un grad înalt de pregătire, în pofida faptului că durata de antrenament a contingentului a fost una restrânsă.

Maiorul Igor Procop, comandantul cutiei de paradă a R. Moldova, a specificat că „numărul militarilor moldoveni care ne vor reprezenta pe Piaţa Roşie este de 70, ceilalţi constituind rezerva, în componenţa contingentului fiind inclus un medic militar şi un ofiţer superior, responsabil de delegaţia militară”. Potrivit sursei citate, „militarii sunt pregătiţi în proporţie de 90 la sută, finalizarea pregătirilor urmând să aibă loc în cadrul ultimelor repetiţii care se vor desfăşura nemijlocit pe Piaţa Roşie”.

Comandantul Armatei Naţionale, colonelul Iurie Dominic, a menţionat în cadrul unui briefing că „delegaţia militară a R. Moldova va fi cazată în una din unităţile militare din oraşele Alabino sau Narofominsk, iar cheltuielile legate de cazare, alimentare şi asigurarea medicală vor fi suportate de către Rusia. Partea rusă îi va dota pe ostaşii noştri cu arme pentru defilare, iar pe membrii grupului portdrapel – cu săbii”.

Drapelul de Stat va fi purtat de către plutonierul-adjutant Vitalie Josan, în vârstă de 26 de ani, originar din Lalova, Rezina, care face parte din compania gărzii de onoare a Armatei Naţionale.

Delegaţia noastră va reveni la Chişinău pe 11 mai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *