Internațional

Mascotele EURO-2012

Mascotele EURO-2012 sunt doi băieţi gemeni. Unul poartă uniforma echipei poloneze, iar altul – cea a naţionalei ucrainene. Polonezul are numărul 20 pe tricou, iar ucraineanul s-a ales cu numărul 12. Organizatorii nu au hotărât ce nume să le dea. Se ştie doar că mascota poloneză se va numi Slawek, Siemko sau Klemek, iar cea ucraineană – Slavko, Strimko sau Ladko. Alegerea va fi făcută în urma unei proceduri de vot de pe pagina uefa.com la care vor putea participa toţi iubitorii de fotbal. Votarea se va desfăşura până la 3 decembrie.

Andrei Şevcenko, unul din ambasadorii campionatului din 2012, a spus că cel mai important e ca mascotele să le placă copiilor: „Sper că vor fi pe gustul fiilor mei. Mie îmi plac aceste mascote şi cred că de azi înainte se vor asocia visului meu de a juca în culorile Ucrainei la acest turneu al campionilor.

Campionatul de fotbal EURO-2012 este organizat de Ucraina şi Polonia. Primul meci va avea loc în Varşovia pe 8 iunie, iar meciul final se va desfăşura la Kiev pe 1 iulie. Pe parcursul campionatului, echipele din grupe se vor întâlni şi pe stadioanele din Gdansk, Wroclaw, Poznan, Lvov, Doneşk şi Harkov.

Timpul.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *