Ultima oră

Mascota Olimpiadei-2012 a fost prezentată oficial

Wenlock şi Mandeville sunt personaje futuriste, în culori metalice, având un singur ochi, născute dintr-o "picătură de oţel" care a fost folosit la construirea stadionului olimpic, fiind prevăzute cu o lumină galbenă pe cap, un omagiu adus taxiurilor londoneze. Much Wenlock este un orăşel din sud-vestul Angliei, unde au fost organizate Wenlock Games, care l-ar fi inspirat pe fondatorul Jocurilor moderne, Pierre de Coubertin.

Spitalul din Stoke Mandeville (nord-vestul Londrei), specializat în primul rând în paralizii, a organizat în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, din 1948, probe sportive pentru veteranii răniţi în al doilea război mondial. Acest eveniment este considerat precursorul Jocurilor Paralimpice, cu 12 ani înaintea primei ediţii oficiale, la Roma.

Concepute de creatorul Michael Morpurgo, Wenlock şi Mandeville au fost prezentate la o şcoală din estul Londrei, în vecinătatea site-ului olimpic. Ele vor deveni, de asemenea, eroinele unui desen animat şi vor avea propriile pagini pe site-urile de socializare Facebook şi Twitter.

Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *