Culinar.md

Masa de prânz la birou

• Fii atentă la ceea ce ai în farfurie. Posibilitatea de a mânca mai mult decât de obicei este foarte pronunțată, dat fiind faptul că nu ești atentă la acest aspect, ci la ultimul e-mail care a sosit și pentru care pregătești deja răspunsul. Tocmai pentru a preveni acest gen de situații, optează pentru o salată. Posibilități sunt nenumărate: piept de pui sau de curcan, pește, carne de vită, salată bulgărească și așa mai departe.

• Pentru că tot vorbeam de salată: dacă tot nu vrei să faci un efort pentru a ieși la masă, compensează cu un mic efort acasă, și anume acela de a-ți pregăti prânzul de acasă. În felul acesta, vei putea să menții cât de cât controlul asupra a ceea ce mănânci și asupra aportului caloric.

• După fiecare masă, fă-ți curățenie pe birou. Folosește o substanță dezinfectantă, întrucât șervețelele de hârtie nu sunt de ajuns în asemenea situație. Cum spuneam: nu uita mouse-ul, telefonul și tastatura. Nu de alta, dar adesea tindem să îndepărtăm firimiturile aflate la vedere.

• Folosește un șervet gros din pânză. Înainte de a te așeza la masă, îndepărtează cele mai importante dosare și hârtii din jur. Murphy veghează și nu se știe când și ce se poate întâmpla. Iar când afli, s-ar putea să fie prea târziu.

• În definitiv, nu uita că masa de prânz este destinată relaxării și încearcă să te destinzi. Lasă munca deoparte și eventual caută un coleg și propune-i să mâncați împreună. Este puțin probabil că nu vei găsi pe cineva la fel de comod ca și tine. În timpul mesei evitați discuțiile despre problemele de serviciu si mențineți o discuție lejeră, care să vă ajute să vă relaxați.

Pe de altă parte, nu uitați că a mânca la birou înseamnă să nu-ți petreci opt ore acolo, ci nouă. Și gândește-te că nu faci deloc mișcare. Este foarte bine ca, după masă, să faci o scurtă plimbare – ceea ce ai putea face mergând la un local din apropiere, dar eziți pentru că ți se pare că ai pierde un timp prețios. Dar și așa ai de pierdut și poate că este vorba de ceva mult mai important. 

www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *