Ungheni

Marian Lupu propune un Memorandum pentru priorităţile Moldovei

„Noi nu vrem să vă oferim delir şi circ electoral prin confruntări partiinice. Strategia dezbinarii nu ne caracterizează, şi vreau să-i descurajez pe toţi cei, care, în baza unei gândiri înguste, mai au aceste intenţii”, a menţionat Marian Lupu.

Liderul democrat a subliniat că, anume probleme pe care le simt cetăţenii „pe propria piele” – salariul ridicol, mizeria moştenită a unor sisteme sociale dure (educaţie, sănătate, ordine publică, cultură, etc.), trebuie să fie adevăratele priorităţi de pe agenda publică a clasei politice, afirmând că PDM se va bate pentru asta.

„Eu vă chem să conştientizăm că această Moldovă, care suferă profund, nu este nici a lui Ghimpu sau Filat – actualii conducatori ai ţării, nici a lui Voronin – fostul conducător! Cu atât mai puţin a lui Marian Lupu, Moldova trebuie să fie unică, a noastră, a tuturor. E timpul să construim o Singură Moldovă. O Moldovă puternică şi solidară, unde toţi cetăţenii se simt bine şi în siguranţă”, a declarat preşedintele Partidului Democrat.

Lupu a mai menţionat că, „acum avem nevoie de unirea noastră cu noi înşine”. Potrivit lui, „multitudinea de Moldove trebuie să fie una singură pentru toţi, indiferent de etnie”.

În calitatea sa de lider al unui partid de stânga, de orientare socială, Marian Lupu a dat asigurări că va promova activ „edificarea unei culturi sociale, de responsabilitate directă a statului faţă de cetăţenii săi, de responsabilizare dură şi legală a politicianului pentru faptele sale”.

Marian Lupu a exprimat regretul că, până acum, partidele politice nu au demonstrat capacitatea de a identifica o idee naţională veritabilă pentru Republica Moldova. „Unicele idei au fost centrate împotriva cuiva sau identificate în promisiuni irealizabile. Noi, însă, considerăm că veritabila idee naţională este la vedere, ea este ca Moldova în care trăim să fie una a Bunăstării şi echităţii drepturilor sociale, în care pe prim plan se află Omul şi problemele cu care se confruntă, a Respectului statului faţă de proprii cetăţeni, a Progresului, pentru viitorul pe care îl dorim copiilor noştri”, a declarat liderul PDM.

„Calitatea guvernării de după 28 noiembrie depinde, în primul rând, de redescoperirea de către actorii politici importanti a capacităţii de a purta un simplu dialog sincer şi constructiv. Va fi şi o probă a patriotismului lor, pe care-l clamează în fiecare apariţie televizată. Or, cum poţi pretinde realizarea unor promisiuni electorale atât timp cât nu eşti în stare să duci un dialog corect şi coerent, nu doar cu oponenţii, dar şi cu partenerii? Guvernările democratice de succes se fac în coaliţii solide, prin cooperare cinstită, şi nu prin dorinţa bolnavă de a acapăra toată puterea, mascată cu gesturi de imagine puerile şi populiste, în timp ce ţara regresează”, a subliniat liderul democrat.

Potrivit lui Lupu, „mult mai importante sunt problemele social-economice ale ţării decât confruntările politice interminabile”. „Trăim cu toţi în aceeaşi ţară, de fapt suntem pasagerii solidari a unei bărci pe cale să se scufunde, ne place să recunoaştem asta sau nu. Nu ar fi cazul să fim mai înţelepţi şi responsabili?”, a spus Lupu.

Liderul democrat a reiterat că PDM nu doreşte o campanie în care agresivitatea şi preocuparea pentru identificarea duşmanilor politici să fie o prioritate, din care motiv a lansat propunerea ca toate partidele politice responsabile să semneze imediat dupa alegeri un Memorandum pentru priorităţile Moldovei. Potrivit lui Marian Lupu, „aceasta ar fi o dovadă de maturitate şi consistenţă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *